NRK Meny
Normal

– Grunnlag for å tvile på Mjelde

Både eksperter og supportere er bekymret for Start. Det er delte meninger om Mjeldes fremtid, men selv føler han seg trygg.

Mons Ivar Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde møter kritikk, men selv tar han det med knusende ro – foreløpig.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

– Jeg er fryktelig skuffet. Det er langt under pari. Vi har spillere som er mer enn gode nok til å slå Odd, sier pressetalsmann i Tigerberget, Kenneth Mayer, etter gårsdagens kamp.

Tidligere i år gikk han ut og trodde på seriegull. Nå er det kampen mot nedrykk mer aktuell. I går ble den syvende kampen på rad uten seier.

– Grunn til bekymring

– Det er ingen tvil om at det er grunn til bekymring, slik situasjonen er nå ligger de jo på bunnen av tabellen, sier Andreas Lund, tidligere Start-spiller og fotballekspert.

Start - Odd

Start tapte søndagens kamp mot Odd.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Start ligger nå på 12. plass kun to poeng foran Sandnes Ulf på sisteplass.

– Det er små marginer som gjør at Start taper, men det handler om det som sitter i hodet, sier Lund.

Lund som har lang fartstid i eliteserien og har spilt i Premier League, sier at dette må snus kjapt om Start skal kunne hevde seg på tabellen.

Reagerer på Mjelde

– Hvis jeg hadde gjort en dårlig jobb så hadde jeg innrømmet det, men hvis Mjelde ikke er bekymret så får han leve godt med det, sier supporterleder Mayer.

Han reagerer sterkt på Mjeldes uttalelser etter gårsdagens kamp.

– Mjelde gikk ut etter kampen i går og sa at det står respekt av å tape med et mål mot Odd. En slik uttalelse sjokkerer meg. Det er jo bare tull, sier han.

Lund ser annerledes på Mjeldes ubekymrede kommentarer.

Zlatko Tripic

Starts Zlatko Tripic fortviler.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Jeg skjønner at Mjelde prøver å se positivt på dette og forsøker å bygge selvtillit, sier han.

Mjelde selv står på sitt.

– Jeg synes vi gjorde en god jobb i går. Vi spiller 30 minutter med en mann mindre og har mange gode spillere ute med skader. Det er klart at dette påvirker kampen, sier Mjelde.

Trenerskifte

Ingen av dem NRK har snakket med ønsker å konkludere med om Mjelde er rett mann for Start.

– Jeg skjønner at folk stiller spørsmål ved Mjeldes trenerfremtid, men jeg er ikke tilhenger av å sparke trenere så fort det butter imot, sier Lund.

Supporterleder Mayer er noe krassere i sin tale.

– Han har jo ikke tatt Start veldig langt. Han fikk oss riktig nok opp fra 1. divisjon, men det med et lag de fleste vil klart det med. Det må stilles spørsmål ved om Mjelde er rett mann etter syv tap, sier Mayer.

Mjelde selv sier at dette ikke er tiden for å skyte på enkeltpersoner.

Nå handler det om å plukke så mange poeng som mulig

Mons Ivar Mjelde

– Jeg skjønner at folk stiller spørsmål ved trenerjobben, men jeg tror ikke vi kommer godt ut av dette om man skal begynne å skylde på enkeltindivider. Nå må vi stå sammen, sier Mjelde.

I samme båt

– Jeg føler meg trygg på at jeg er ønsket som trener, og ønsker ikke å bruke krefter på dem som mener annerledes, sier Mjelde.

Han sier at det ikke bare er Start som sliter med tillit.

– Både i Bergen, Sandnes, Haugesund og her i Kristiansand har man denne sesongen prestert dårligere enn både lagene selv og supporterne hadde forventet, sier Mjelde.

Han påpeker at alle disse lagene har en stor jobb i å rette opp i vårens resultater.

– Hvordan har målet dere satt dere før sesongen endret seg?

– Da vi startet dette året med full spillerstall trodde vi at topp åtte på tabellen var realistisk, men nå handler det om å plukke så mange poeng som mulig, sier Mjelde