– Glad for litt vekslende vær

For andre år på rad jubler flere av de innendørs badelandene på Sørlandet. Ustabilt vær gir gode besøkstall, og det merker de i Aquarama Bad.

Hanne Slyngstad-Hægeland
Foto: Marianne Furuberg / NRK

– Vi skulle egentlig på stranda, men så var det litt dårlig vær, så da gikk vi inn her, sier Pascale Løvdal.

Pascale Løvdal og Vilde Wassengen

Pascale Løvdal og Vilde Wassengen ville helst bade innendørs.

Foto: Marianne Furuberg / NRK

Sammen med Vilde Wassengen ville hun heller bade inne i varmen enn å være ute i det litt rufsete været på Bystranda.

Mange trekker inn

Og de er ikke de eneste som velger innendørsbading i år. Markeds- og kommunikasjonssjef ved Aquarama Bad, Hanne Slyngstad- Hægeland sier de også i år har gode besøkstall.

– Vi hadde en fantastisk badelandssommer i fjor, med mye regn og overskyet vær. I år har været vært mye mer vekslende. Men likevel har vi en økning per dags dato, sier hun.

Planlegger inneaktiviteter

– Så lenge det er noen skyer på yr, så planlegger man mye inneaktiviteter. Så da er det mange som kommer til oss, sier Slyngstad-Hægeland.

Det er også mange som drar til de andre badelandene i regionen. Sørlandsbadet i Lyngdal kan bekrefte at de opplever en liten økning i år etter et veldig godt besøkt år i fjor.

Det samme gjelder for Hovden Badeland.

– Sommeren for oss er fra rundt St. Hans og utover. I år tyder det på at det blir bedre besøkt enn i fjor, sier daglig leder Torvald Gautland.

Vinteren er hovedsesong for badelandet, men sommersesongen i juli er vel så viktig, ifølge Gautland.

– Klart det betyr mye for oss, sier han.

Bystranda Kristiansand

Bystranda i Kristiansand har vært preget av mye ustabilt vær denne sommeren. Det får folk til å bade innendørs istedenfor.

Foto: Marianne Furuberg / NRK

Håper likevel ikke på dårlig vær

Selv om alt tyder på at dårligere vær gir høyere besøkstall sier Slyngstad-Hægland ved Aquarama Bad at de ikke håper på dårlig vær i somrene fremover.

– Det er så mange aktiviteter i Kristiansand som er ute, og vi vil jo at besøkende skal oppleve mangfoldet på Sørlandet, sier hun.

– Men vi er veldig glad for litt at det er litt vekslende vær, legger hun til.