NRK Meny
Normal

– Forventer fire ladestasjoner i Setesdal

Fylkesordfører Bjørgulv S. Lund er utålmodig og sier han forventer at det nå endelig blir bygd fire ladestasjoner for elbiler i Setesdal.

FORVENTER LADESTASJONER:

Fyklesordfører Bjørgulv S. Lund forventer at det blir bygd fire ladestasjoner for elbiler i Setesdal.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Ladestasjon

Nå kan det komme slike ladestasjoner fire steder i Setesdal.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Fylkesutvalget i Aust-Agder bevilget tirsdag 400.000 kroner til hurtigladestasjoner i Evje, Bygland, Valle og Bykle. Tidligere har Setesdal regionråd gitt 600.000 kr til spleiselaget. Nå venter man spent på om det statlige Transnova punger ut med 1,4 millioner kroner, slik at stasjonene kan bygges. Det er slett ikke sikkert.

– På nåværende tidspunkt kan ikke vi si noe om utsikten til at det bevilges penger til ladestasjoner i Setesdal. Vi har mottatt 97 søknader på til sammen ca. 60 millioner kroner. Vi har en ramme på 18 millioner kroner, sier Silje Kristine Skogrand i Transnova til nrk.no.

Viktig for reiselivet

Daglig leder i Setesdal regionråd Signe Sollien Haugå er strålende fornøyd etter at fylkespolitikerne hadde gjort sitt vedtak i dag:

– Tusen takk. Dette er gode nyheter! Dette bringer oss et viktig skritt nærmere realisering. Konseptet vårt er egentlig det den nasjonale strategien legg opp til med korridorsatsinger. Det er viktig for reiselivet og for Setesdal i arbeidet vårt med å bli et enda mer bærekraftig reisemål, sier hun, og tilføyer:

– Med en helhetlig ladestasjonsstruktur kan vi binde landsdelen i hop for ferie og fritidstrafikken og åpne for el-bilfolk som skal til og fra fjordene i vest.

Ikke sikkert

Setesdal søkte også om penger for et par år siden, men fikk ikke gjennomslag hos Transnova.

Spørsmålet er om man lokalt setter i gang å bygge et par ladestasjoner for egen regning hvis Transnova igjen vender tommelen ned.
– Vi satser på at det nå blir utbygging på en eller annen måte, sier Signe Sollien Haugå.