NRK Meny
Normal

– Forsøkte å gripe etter våpenet

En 29 år gammel mann er tiltalt i Aust-Agder blant annet etter han at forsøkte å gripe etter en pistol han hadde i bukselinningen. Dette skjedde i forbindelse med en pågripelse.

Aust-Agder Tingrett

En mann må møte i Aust-Agder tingrett blant annet for å ha hindre politiet i arbeid

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

I august i fjor i Arendal skulle den 29 år gamle mannen pågripes av politiet. Ifølge tiltalen fra påtalemyndigheten forsøkte mannen å hindre at han ble pågrepet.

Da han ble pågrepet skal han ha forsøkt å gripe etter våpenet i buksa. Og ifølge den samme tiltalen så tok 29-åringen spenntak og kastet seg bakover mot en politibetjent i et forsøk på å skalle tjenestemannen.

« Han forsøkte å gripe etter våpnet som han hadde i bukselinningen»

Ifølge tiltalen

Pistol

Ifølge tiltalen beslagla politiet samme dag en Walter pistol, kaliber 22 som er en lettere ammunisjonstype sammenlignet med tyngre ammunisjon.

Politistasjonssjef i Arendal, Jan Sverre Krogstad, vil ikke kommentere tiltalen og den konkrete saken.

– Men det er ikke et stort problem i omfang med våpen under pågripelse, sier Krogstad til NRK.

Dagen etter pågripelsen ble det funnet en pistol av typen Colt 1922 med kaliber 45. Den oppbevarte han i en nattbodskuff med fullt magasin med skarpe patroner.

29-åringen er også tiltalt for vold mot en annen mann.

Fenghette og patroner

29-åringen er tiltalt for å ha hatt skytevåpen og ammunisjon uten tillatelse. I en bolig ble det også funnet 137 patroner av kaliber 45, 126 patroner av kaliber 22, åtte stykker 9 mm ammunisjon, 71 haglpatroner og 52 stykker av annen ammunisjon. Det ble også funnet en springkniv i boligen.

I tillegg ble det funnet en bunt med fenghetter, som brukes i forbindelse med sprengning. Alt ble beslaglagt av politiet.

49-åring tiltalt for våpen og dynamitt

En annen mann fra Aust-Agder må også møte i retten. Han er tiltalt for å ha oppbevart blant annet dynamitt mellom setene foran i en bil. Ifølge tiltalen hadde mannen laget en hjemmelaget lunte. Dette ble beslaglagt i april.

En måned senere, ble det ifølge tiltalen, funnet en dobbeltløpet hagle og en hagle med avkappet løp i en bolig. Mannen hadde ikke tillatelse til å ha våpnene. Politiet har også tatt beslag i flere patroner av ulik kaliber i to boliger.

49-åringen er også tiltalt for bruk og oppbevaring av mindre mengder narkotika, og får ikke å ha stanset for politiet som måtte bruke spikermatte.