– Foreldre må ta ansvar

Politiet har fått mange klager på mange mopeder som kjørte uten lys og skilt og med fri eksos. Foreldre må ta ansvar før liv går tapt, mener politiet.

Burning.

Slik kan det se ut etter burning i Øvrebø i Vennesla. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Det er i nattens politilogg politiet forteller om klagene på uforsvarlig kjøring i Øvrebø i Vennesla.

– Her må foreldre i Øvrebø med omegn ta tak i sine «håpefulle» og ta ansvar før liv går tapt, skriver Agder-politiet på Twitter.

– Men det nytter vel ikke når foreldre er tilskuere, skriver politiet videre. Og forteller at de som melder fra til politiet opplever å få kjeft.

Laster Twitter-innhold

Politiet har flere ganger uttrykt bekymring over villmannskjøring i denne delen av Vennesla.

Ellers finner vi følgende episoder i nattens politilogg:

Arendal, kl. 20.16: Politiet får melding om trafikkulykke på E18 ved Nedenes. Bilen kjører inn i en midtdeler i vestgående retning. Ingen av de fire i bilen, to menn i begynnelsen av 20-årene og to tenåringsjenter, ser ut til å ha blitt skadet i sammenstøtet. Sjåføren, en 21 år gammel mann, anmeldes for uaktsom kjøring. Han skal ha gitt en gjenstand til en av dem som satt i baksetet. Dermed vred han på rattet og traff autovernet.

Kvinesdal, kl. 21.17: Ved Ulland blir en elg påkjørt av en bil. Elgen blir borte etter ulykken. Derfor varsler politiet viltnemnda. Ingen personskader, men det blir store skader på bilen.

Birkenes, kl. 21.55: Politiet får meldinger om et kraftig smell eller eksplosjon på Svalandsheia. Politiet undersøker saken for å finne ut hva som er årsaken.

Vennesla, kl. 2257: I Øvrebø anmeldes en 26 år gammel mann for kjøring uten førerkort. En kvinne anmeldes for å ha overlatt bilen til mannen.

Mandal, kl. 23.39: Nødetatene undersøker en bolig etter å ha fått melding om gasslekkasje. To personer evakueres ut av huset. De kjøres til legevakta for en sjekk. Undersøkelser i huset viser ingen tegn til gasslekkasje, men trolig har bruk av gassovn og mange stearinlys brukt opp oksygen i rommet, ifølge politiet.

Arendal, kl. 23.55: Politiet får melding om at ungdommer på moped har knust ei rute på Nedenes skole. De forsvinner fra stedet. Politiet varsler vaktmesteren på skolen.

Kristiansand, kl. 01.19: En person pågripes etter å ha slått ned en vakt på et utested etter å ha blitt nektet adgang på grunn av beruselse.

Tvedestrand, kl. 01.20: Innbrudd i et hus der folk ligger og sover. En person pågripes i det han er på vei inn gjennom ei knust rute.

Kristiansand, kl. 02.05: To personer pågripes etter at de sparker og dytter til to vakter på et utested i sentrum. Den ene vakten må til legesjekk etter episoden.

Kristiansand, kl. 02.50: En mann tas med til arresten etter å ha urinert inne i uterestauranten til et av byens utesteder.

Valle, kl. 03.27: En person pågripes etter å ha utøvd vold og oppført seg truende. Vedkommende settes i arresten og politiet oppretter sak på hendelsen.

Kristiansand, kl. 04.28: En person utsettes for vold og kjøres til legevakta med kutt i hodet. Voldsepisoden skjer i Markens gate og tre gjerningspersoner løper fra stedet i retning Tresse. Politiet oppretter sak på hendelsen.