NRK Meny
Normal

– Folk kom løpende i full panikk

Thomas Bringsverd fra Arendal forlot strandpromenaden i Nice i Frankrike kort tid før en stor lastebil kjørte inn i folkemengden og drepte minst 84 mennesker.

Thomas Bringsverd

Thomas Bringsverd var i nærheten av Promenade des Anglais i Nice under terrorangrepet i går kveld.

Foto: Privat - VALERY HACHE/AFP

Føreren av en stor, hvit lastebil kjørte i 23-tiden torsdag kveld inn i en stor folkemengde på Promenade des Anglais i Nice i Sør-Frankrike.

Franske myndigheter omtaler hendelsen som et terrorangrep og 84 mennesker er så langt døde som følge av angrepet og minst 70 personer er skadet.

Føreren av lastebilen ble skutt og drept etter å ha kjørt hele to kilometer inn i den store folkemengden som var på stedet.

Mange mennesker var samlet ved havnepromenaden for å se på fyrverkeriet under feiringen av den franske nasjonaldagen 14. juli, deriblant mange nordmenn.

Så på fyrverkeriet

Thomas Bringsverd fra Arendal og hans samboer så på fyrverkeriet på strandpromenaden, men forlot stedet kort tid før lastebilen kjørte inn i folkemengden, ifølge Agderposten.

Bringsverd sier til NRK fredag formiddag at det oppstod fullstendig panikk på strandpromenaden.

– Folk kom løpende fra promenaden i full panikk. Noen ropte at vi måtte komme oss inn på en restaurant for å beskytte oss, sier Bringsverd.

Da visste hverken han eller samboeren hva som egentlig hadde skjedd.

De to hadde forlatt området og ønsket ikke å gå midt i menneskemengden og tok en annen vei bort fra området.

Nettopp kommet til Nice

Bringsverd og samboeren hadde vært i Nice i en time og hadde nettopp begynt ferien sin da terrorangrepet skjedde.

– Stemningen nå er normal, men litt dempet. Vi var nede på stranden og kikket i dag morges og lastebilen som ble brukt står der fremdeles. Dette blir en spesiell ferie, medgir Bringsverd.

Han sier at paret ikke skjønte hva som hadde skjedd i går kveld før de kom tilbake på hotellet og leste nyheter på nettet om hva som hadde skjedd.

– Stranden er sperret av og det er mye politi og militære i området nå, sier Bringsverd.