NRK Meny
Normal

– Føler meg lurt etter å ha hjulpet narkotiltalt asylsøker

Krf-politiker Alvik Svindland er en av flere som føler seg ført bak lyset av en asylsøker de hjalp. 24-åringen er tiltalt for omfattende salg av narkotika i Lister.

KrF-politiker Alvik Svindland ville hjelpe tiltalt 24-åring

Bystyremedlem Alvik Svindland hjalp 24-åringen med småjobber som å male garasjeveggen. Nå er asylsøkeren tiltalt for omfattende narkotikasalg i Flekkefjords-området.

Foto: Lars Eie / NRK

Flere i Flekkefjord føler seg ført bak lyset etter å ha hjulpet en asylsøker med småjobber. En av dem er Alvik Svindland, bystyrepolitiker for KrF i Flekkefjord. Han hadde en del kontakt med den nå 24 år gamle asylsøkeren som er tiltalt i en stor narkosak i regionen.

– Ba om jobb

Svindland forteller at han kom i kontakt med den narkotiltalte asylsøkeren via andre. 24-åringen fikk tillit og fikk komme og gå i huset til Svindland. Der fikk han også småjobber.

– Han ba om jobb, men jeg kunne ikke gi ham fulltidsjobb, så han fikk en sommerjobb. Han malte litt av garasjeveggen, forklarer Svindland til NRK.

Alvik Svindland

KrF-politiker Alvik Svindland ga den narkotiltalte mannen småjobb. Svindland trodde mannen trengte penger og føler seg ført bak lyset.

Foto: Lars Eie / NRK

Beslagla en halv million kroner

Politiet gjennomførte razzia i den tiltalte mannens leilighet 3. desember i fjor i Flekkefjord.

Ifølge tiltalen beslagla politiet 618 gram hasj, 1682 gram cannabis, 12 gram kokainholdig stoffblanding, 317 gram amfetaminholdig blanding og 100 stk. Rivotril-tabletter. I tillegg ble det beslaglagt 97 stykker dopingtabletter. Det ble også funnet en halv million kroner.

– Vi er skuffet og overrasket over tiltalen og omfanget av den, sier Svindland.

Flere rettssaker

Nå går flere rettssaker i Lister tingrett på bakgrunn av narkonettverkene som ble rullet opp i Lister før jul. 24-åringen anses som en av hovedmennene, men nettverkene skal ikke ha hatt noe med hverandre å gjøre.

Svindland synes det er leit at det endte med en tiltale. Han og de andre hadde aldri trodd at 24-åringen ville bli tiltalt for narkosalg og omsetning.

– Det var et sjokk da vi fikk greie på dette, forteller Svindland.

Ikke oppholdstillatelse

24-åringen er også tiltalt for å ha arbeidet i landet uten å ha oppholdstillatelse som gir rett til å ta arbeid. Statsadvokaten som har utarbeidet tiltalen legger også ned påstand om å inndra penger som er tjent på narkotikasalg.

NRK har forsøkt å komme i kontakt med 24-åringens advokat uten å lykkes.