– Flere reptiler var døde

Dyreparkens veterinær, Rolf Arne Ølberg, sier flere av de mellom 150 – 200 beslaglagte reptilene var i svært dårlig forfatning.

Dyreparkens veterinær, Rolf Arne Ølberg, sier flere av de mellom 150 – 200 beslaglagte reptilene var i svært dårlig forfatning.

Dyreparkens veterinær orienterer om slangebeslag

– Tilstanden til dyrene var svært variabel. Noen dyr var syke og i dårlig form, mens andre var ok. Men forholdene de levde under var dårlige og uhygieniske, sier Ølberg til NRK.

Rolf Arne Ølberg

Veterinær Rolf Arne Ølberg sier det ble gjort funn av døde slanget i en bolig i Oslo.

Foto: NRK / NRK

Den kjente veterinæren, som til daglig jobber som dyrlege i Kristiansand dyrepark, forteller til NRK at han har samarbeidet med politiet hele onsdagen. Tidligere på dagen gikk politiet til aksjon på en rekke steder i hovedstaden. En norsk mann i 30-årene er siktet og pågrepet.

Flere døde slanger

Det ble det beslaglagt mellom 150 og 200 reptiler på ulike steder. Det kan vise seg å være det største beslaget av ulovlige reptiler noensinne. Ølberg bistod politiet i en bolig hvor det ble gjort et storbeslag.

– Det var ekstremt mange dyr stuet inn på svært liten plass. Det var også dårlig rengjøring og dårlig ventilasjon. En del av dyrene hadde ikke tilgangen på vann, sier Ølberg.

– Det var noen slanger vi fant som var døde, forteller han.

Døde mus

Veterinæren forteller også at det ble gjort funn av levende mus som trolig har blitt brukt som slangefôr.

– Det var også mye fôrrester igjen i burene. Det var generelt sett dårlig dyrehold, sier Ølberg.

Ølberg opplyste tidligere onsdag at dyreparken trolig vil ta over noen av reptilene som ble funnet under razziaen i Oslo.