– Faren sporløst forsvunnet i Iran

Armin Hekmatara skal være sporløst forsvunnet i Iran. Han og familien ble i går sendt ut av Norge etter å ha fått avslag på asylsøknaden.

Familien Hekmatara

Familiefaren Armin Hekmatara er ifølge pastor Jan Hoholm sporløst forsvunnet etter at han og resten av familien ble sendt ut av Norge til Iran.

Foto: privat

Jan Hoholm

BEKYMRET: Pastor Jan Hoholm er bekymret over hva som kan ha skjedd med Armin Hekmatara. Ifølge familien er han sporløst forsvunnet.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

Pastor i Pinsemenigheten «Håpet i Farsund», Jan Hoholm, har vært i kontakt med familien og jobbet iherdig med å stoppe utsendelsen.

Årsaken er at familien har konvertert fra islam til kristendom og er redde for hva som vil skje med dem i hjemlandet.

Torsdag har han vært i kontakt med familien som nå er i Iran via SMS. Da fikk han beskjed om at familien ikke hadde sett faren, Armin Hekmatara, på flere timer og heller ikke hørt fra han.

I melding uttrykte kona Zahra Goodarzi stor bekymring for hva som kan ha skjedd med ektemannen og at hun og barna var fortvilet over situasjonen.

– Vi er bekymret. Det er umulig å komme i kontakt med han fordi han ikke har telefon, sier Hoholm til NRK.no.

Forsøkte å stoppe utsendingen

Natt til onsdag hentet politiet familien på fire i Farsund i Vest-Agder etter at de fikk avslag på asylsøknaden sin.

Etter mye press fra politikere og andre støttespillere i lokalsamfunnet for å prøve å stoppe utsendelsen, ble familien likevel satt på flyet fra Oslo til Tyrkia onsdag formiddag.

Sist NRK.no var i kontakt med faren var i 20-tiden onsdag kveld. Da satt han og resten av familien på et fly i Istanbul som skulle videre til Iran. Da sa han dette:

– Barna gråter. Det er så urettferdig at de gjør dette mot familien min. De har det ikke bra.

Etter det NRK.no kjenner til skal norsk politiet ha overlevert familien til politiet i Iran på flyplassen.

Jon Hoholm og iransk familie

Her er pastor Jan Hoholm sammen med faren Amin Hekmatara og moren Zahra Goodarzi før de ble sendt ut av landet sammen med barna.

Foto: Lars Eie

Jobber intenst med saken

Hoholm sier familien har engasjert seg i samfunnet og at de var godt likt av alle. Familien har bodd i Norge i fire og et halvt år og er ifølge pastoren godt integrert.

– Vi som jobber i denne bransjen kan rask skille ut hva som er seriøst og hva som er lureri i forhold til å få oppholdstillatelse, sier han og legger til:

– Vennene av barna er selvsagt i sjokk. Det er ikke bare jeg som har problemer med å sove, det er mange som tenker mye på familien, sier han.

Nå jobbes det intenst med å løse situasjonen for familien og få dem hjem til Norge. Hoholm sier de nå har startet en stiftelse for utsatte mennesker som har konvertert.

– Det er satt i gang et stort apparat med mange folk med godt nettverk. Blant annet er advokat Brynjar Meling engasjert i saken. Så dette er på ingen måte ferdig, sier Hoholm.

Armin Hekmatara skal være sporløst forsvunnet i Iran. Han og familien ble i går sendt ut av Norge etter å ha fått avslag på asylsøknaden.

Se intervjuet med pastor Jan Hoholm fra NRK Sørlandets TV-sending torsdag kveld. Intervjuer Siv Kristin Sællmann.