Toppidrettssjefen: – Dette er spenstige planer

Den øverste lederen for idretten i Norge har sans for planene om innendørs hall for sykling og ski i tre etasjer på Sørlandet.

Tore Øvrebø positiv til ski -og sykkelhall

Toppidrettssjef Tore Øvrebø understreker at det nå må samkjøring til for at gode planer ikke går i ball.

Foto: Trollvegg Arkitektstudio AS, NRK

Planen er å bygge verdens første innendørs anlegg med skihall, velodrom og BMX-bane i Lillesand.

– Det er spenstige planer og veldig spennende.

– Synes du det virker realistisk?

– Det vil jeg ikke spekulere i, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø til NRK.no.

Slik vil de bygge hallen:

Arkitektfirma vil bygge skihall over tre etasjer, velodrom og BMX-bane med en prislapp på 250 millioner kroner.

Må samkjøre

Øvrebø mener det viktigste nå er god samkjøring.

– Jeg tenker at hvis det skal bli realistisk for toppidretten, som jeg jobber med, så må dette samkjøres med planene i hver idrettsgren, sier han.

Tanken er at anlegget også skal brukes av breddeidretten, og dermed lettere rekruttere bedre i en snøfattig del av landet.

– Ja, hvis det fører til at flere sørlendinger går mer på ski, vil det sannsynligvis virke positivt på rekrutteringen, sier Øvrebø.

Daglig leder Tor Mjaaland i skiklubben Oddersjaa i Kristiansand sier onsdagens nyhet om ski- og sykkelhallen er som julaften 17. mai på en gang for skisporten på Sørlandet.

– Her må vi trø til alle gode krefter for at dette skal bli en realitet. Dette vil bety at flere vil lære seg å gå på ski, sier Mjaaland i det som skal være verdens eldste skiklubb.

Tor Mjåland i Oddersjå om de nye planene for ski- og sykkelhall på sørlandet

Håper å få slutt på NM i Polen

Norge mangler en skikkelig sykkelbane med velodrom innendørs. Både i 2013 og 2014 ble Sykkel-NM på bane derfor arrangert i Polen.

Velodromen

200 meter med velodrom med BMX-bane i midten.

Foto: Trollvegg Arkitektstudio AS

Sykkelsporten har lenge ønsket seg en skikkelig hjemmebane, som utbyggerne i Kristiansand nå vil gi dem.

– Nå vet vi ikke hvilket anlegg som blir lasert for velodrom, sier Øvrebø og viser til at Sykkelforbundet jobber med minst tre andre alternativer utenom det på Sørlandet.

– Det er derfor jeg sier at disse planene må samkjøres med særidretten, så det ikke går i ball her, sier toppidrettssjefen.

Innovasjon Norge og Lillesand Næringsfond har allerede meldt sin støtte. Norges Skiforbund og Norges Cykleforbund er også positive til prosjektet. 19. november skal prosjektet presenteres for Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

Verdens første innendørs ski- og sykkelanlegg kan bli bygd, på Sørlandet. Olympiatopatoppen hyller prosjektet, som skal gjøre skisporten mer attraktiv for folk som bor i byene.

Initiativtakerne Mike Befus, som er arkitekt og siviløkonom Øyvind Soltveit på den aktuelle tomta i Lillesand, rett over grensa til Kristiansand i Sørlandsparken.