– Det var en uhyggelig tur

Torunn Bjoraa (59) sier hun og medpassasjerene opplevde turen med den promillesiktede bussjåføren som svært skremmende.

Lavprisekspressen

Flere passasjerer forteller til NRK at de reagerte på oppførselen til sjåføren. Bussen ble til slutt stanset øst for Sørlandsparken i Kristiansand.

Foto: Leserbilde

Evje-kvinnen forteller at hun er lettet, men fortsatt litt skjelven når hun snakker med NRK bare én drøy time etter at hun og rundt 30 passasjerer var vitne til politiaksjonen på E18.

Det var klokken 16.47 at politiet fikk den første telefonen fra et vitne som mente at bussjåføren på Lavprisekspressen framstod som beruset. I løpet av kort tid fikk politiet inn flere telefoner fra vitner som fortalte det samme.

Busspassasjer

Torunn Bjoraa (59) fra Evje var på vei fra Kristiansand til Oslo da hun oppdaget at sjåføren var full.

Foto: Privat

Øst for Sørlandsparken ble bussen stanset og sjåføren pågrepet. Utåndingstesten viste ulovlig høy promille.

– Jeg reagerte ganske fort

Torunn Bjoraa forteller til NRK at hun stusset på sjåføren allerede da hun gikk om bord på rutebilstasjonen i Kristiansand.

– Jeg reagerte ganske fort. Han var uhøflig med passasjerer, framstod snøvlete i stemmen og det fløt av søppel rundt sjåførplassen. Jeg spurte han rett ut om han hadde det bra, og om han hadde drukket, forteller Bjoraa.

Ifølge Bjoraa ble sjåførens tilstand og framtoning raskt et samtaleemne mellom passasjerene på bussen. Flere mente han måtte være beruset.

– Da vi skulle kjøre, måtte vi rope til sjåføren at han hadde glemt å stenge bagasjeluka på bussen. Han stanset for å lukke den. Det var en uhyggelig tur, forteller Bjoraa.

Jeg spurte han rett ut om han hadde det bra, og om han hadde drukket.

Torunn Bjoraa, passasjer

Borti tunnelveggen

I Baneheitunnelen i Kristiansand skal flere av passasjerene NRK har snakket med opplevd et dunk i bussen. Dette oppfattet de som om bussen var borti tunnelveggen.

Karin Lunde (53) varslet politiet først. Hun ringte da bussen kjørte over Varoddbrua klokken 16.47.

Karin Lunde

Karin Lunde (53) var den første som varslet politiet om promilleferden på E18.

Foto: Privat

– Jeg hadde en ekkel følelse helt fra starten av turen og ringte samboeren min. Han rådet meg til å varsle politiet. Jeg kom i kontakt med UP som fortalte at de var i nærheten. Etter en stund gikk en passasjer fram og spurte sjåføren om å stanse. Like etter hørte vi politiets sirener, forteller Lunde.

Sjåføren ble tatt med til utvidet blodprøve ved legevakten i Kristiansand etter episoden. Ifølge operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane vil mannen bli avhørt når de endelige prøveresultatene foreligger. Mannen er rutinemessig fratatt førerkortet.

Stavanger til Oslo

Bussen kom kjørende helt fra Stavanger og skulle videre til Oslo.

Administrerende direktør Kjell Knarbakk i Unibuss, som eier Lavprisekspressen, sa onsdag ettermiddag at selskapet beklager saken.

Han har vært i kontakt med sjåføren onsdag kveld, men sier selskapet ikke vil gjennomføren noen nærmere samtale med den ansatte før torsdag.