– Det svinger i Arendal og på Sørlandet

Tidligere kringkastingssjef og NHO-direktør John G. Bernander hyller Arendalsuka.

Arendalsuka

Arendalsuka hylles av tidligere kringkastingssjef og NHO-direktør John G. Bernander fra Kristiansand.

Foto: Nina Kristiin Vraa

På bloggen sin "Strøtanker om politikk, samfunn og det som måtte passe seg" drysser Bernander rikelig med skryt over Arendalsuka, som akkurat er avsluttet.

– Selv om Vår Herre til tider åpnet himmelens sluser over Pollen og Trefoldighetskirken, meldes det om fulle hus fra de fleste arrangementer. Det svinger i Arendal og på Sørlandet, skriver Bernander, som var administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) fra 2009 til 2012.

Kristiansanderen var øverste sjef i NRK fra 2001 til 2007.

John G. Bernander

Fornøyd med Arendalsuka: John G. Bernander.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Ifølge Bernander setter ikke Arendalsuka bare Arendal på kartet, men hele Sørlandet vinner på at ledende politikere, organisasjoner og sentrale skikkelser fra alle deler av norsk samfunnsliv kommer til Arendal noen dager i midten av august.

Sydende sentrum

Han skriver videre at Arendal syder av liv i et tett og lite sentrum, "hvor du snubler i statsråder og deres entourage, idet de haster fra pub til pub."

Striden om blant annet First House-logoen som ble fjernet i programmet før Arendalsuka startet, er ifølge Bernander unødvendig smålig.

– For oss andre er suksessen åpenbar, og det bør være plass og raushet til å gi anerkjennelse til ideskapere, de som sikrer ressurser og arbeidskraft, og alle de frivillige som utgjør Arendalsuka, skriver Bernander i teksten han kaller en hyllest til Arendalsuka.

Arendalsuka ble arrangert for tredje gang i år.

Debatt Arendal

Fra en debatt under Arendalsuka, som hylles av John G. Bernander.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix