NRK Meny
Normal

– Det kjøres så det kviner i svingene

Folk langs Langenesveien i Søgne etterlyser flere kontroller for å få ned farten på veien. I natt skjedde det igjen ei alvorlig ulykke på veien som har tatt flere liv.

Etterlyser mer politikontroll

SE VIDEO: Jan Yngvar Offengård mener det er mye råkjøring på Langenesveien og ber politiet om å bli mer synlig.

Leder for hytteforeninga Paltorsken, Jan Yngvar Offengård, inspiserer stedet der det lørdag kveld skjedde enda ei alvorlig ulykke på veien mellom Søgne og Kristiansand.

Langenesveien

Her på Langenesveien kjørte en bil med to personer av veien natt til søndag. En person er livstruende skadd, en person lettere skadd.

Foto: Odd Rømteland / NRK

En 25-årig mann ble alvorlig skadd da bilen han satt i kjørte av veien og traff en fjellknaus nær Paradisbukta i Søgne. Den andre mannen slapp unna med lettere skader.

I mange år har Offengård jobbet for bedre trafikksikkerhet på strekninga og hans anbefaling er klar.

– Man må uten tvil få intensivert kontrollene. Nå er det skiltet med 60 kilometer i timen og det er en grei fart å denne veien. Men spesielt på kvelds og nattetid, da kjøres det så det kviner i svingene her ute, sier Offengård.

Mange dødsulykker

Offengård peker ut steder langs veien der det i løpet av de senere år har skjedd dødsulykker. I tillegg kommer alle ulykkene der liv ikke har gått tapt.

Offengård mener at lokalbefolkningen godt kan merke på farten om politiet har vært innom Langenesveien.

UP-sjef for Rogaland og Agder, Øystein Krogstad

Øystein Krogstad er UP-sjef for Rogaland og Agder.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

– Det viser seg at dersom politiet kommer og har teknisk kontroll eller bilbeltekontroll, så merker man at farten går ned for en god periode, men så økes det på igjen.

Har en del kontroller

Lederen for Utrykningspolitiet i Agder, Øystein Krogstad, sier politiet er oppmerksomme på at Langenesveien er en farlig vei og at de har en del kontroller på veien av den grunn.

– Selvfølgelig kan vi alltid ha flere kontroller, men vi har en del kontroller på denne veien og vi har ikke ressurser til å alltid ha kontroll her, sier Krogstad.

Han tror folk ikke alltid legger merke til når de har kontroll på strekninga.

– Kontroller stopper heller ikke alle folk i å kjøre for fort, sier Krogstad.