– Det har vært ei tøff tid

– Det har ikke føltes riktig, sa ansatt i Søgne kommune da rettssaken om konflikten i Søgne kommune startet i Kristiansand tingrett mandag.

Søgne Rådhus

– Det er selvfølgelig en tøff situasjon, men nå har vi valgt å stå i dette og det skal vi gjøre, sier ansatt i Søgne kommune Randi Fidje. Hun er én av to ansatte i Søgne kommune som stevner kommunen for retten.

Mandag startet rettssaken mot Søgne kommune. Det skal ha kommet flere bekymringsmeldinger fra ansatte og tillitsvalgte angående arbeidsmiljøet ved administrasjonsavdelingen i kommunen. Enkelte har sluttet i sine stillinger på grunn av situasjonen.

Rapporter fra Arbeidstilsynet, flere innleide konsulentselskaper og interne møter har ikke bedret situasjonen, mener de.

Randi Fidje og Liv Tone Askildsen
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Gleder seg til å bli ferdig

– Det er en lei sak, og det er tungt når vi er omtalt så mye i pressen. Det er spesielt for de det gjelder, og for oss politikere har det vært slitsomt, sier Torfinn Kleivset som er stedfortreder for Søgne-ordfører Astrid Hilde.

Kleivset gleder seg også til at saken blir ferdig.

– Jeg tror alle trenger å gå en avslutning på denne saken, så får retten avgjøre, mener han.

I retten mandag har advokatene for de to saksøkerne og kommunen forklart seg.

– Kommunen har hele tiden ment at det ikke er grunnlag for å bli dømt i denne saken, og har lagt ned en påstand om full frifinnelse. Det er også vurderingen nå, når vi går inn i hovedforhandlingene, sier kommunens advokat, Frode Lauareid.

Frode Lauareid Søgne kommunens adokat
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Det er satt av fem dager til rettssaken i Kristiansand tingrett.