NRK Meny
Normal

– Det gjelder å ha troen

Henrik Dahlum har troen på en ny cupsensasjon mot eliteserieklubben Odd. Han er klar for å sende Fløy et steg nærmere Ullevaal.

Jubel-fløy

Fløy-spillerne kunne juble etter å ha slått Start ut av cupen sist uke. Nå venter Odd.

Foto: NRK

Onsdag kveld er det duket for en ny cupfest på Flekkerøya. For en uke siden ble Start sendt hjem til fastlandet med tap. Nå venter Odd. Henrik Dahlum har troen på en ny sensasjon.

Du må gjøre de rette tingene og være tro mot kampplanen. Da er alt mulig, sier han.

H dahlum-profil

Henrik Dahlum er klar for onsdagens cupkamp mot Odd.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

I forrige uke var han en av målscorerne da Start ble sendt hjem med tap. Scoringen kom på en volley. På et tidspunkt ledet Fløy 4-1, men to reduseringer mot slutten gjorde at kampen endte 4-3.

Les: Fløy slo Start ut av cupen

– Den scoringen var i pappas klasse. Jeg traff godt, forteller Dahlum junior, som er sønn av mangeårige Start-spiller og utenlandsproff Tore André «Totto» Dahlum.

Utenom å spille for Fløy er han aktiv på fotball-SFO. Tirsdag lærte han barna hvordan de skulle utføre slike volleytreff.

Dahlum fotball-sfo

Henrik Dahlum trener fotball med de unge lovende.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Får skryt av pappa

Med etternavnet Dahlum følger et visst press på å score flotte mål. Henriks pappa Tore Andre «Totto» Dahlum har gjort det flere ganger. Blant annet i cupfinalen i 1992. Nå satser sønnen på å skyte Fløy et steg nærmere Ullevaal. Faren skryter av sønnens skuddteknikk.

Totto dahlum

Tore Andre "Totto" Dahlum

Foto: Håkon Eliassen / NRK

– Han er ekstrem god til å skyte, og også meget bra på dødballer. Han har en fot som stort sett treffer akkurat der han vil treffe. På det er han mye bedre enn meg, skryter faren.

Kveldens motstander Odd er ventet å være blant topplagene i årets eliteserie. Nå er en tredjedel av sesongen spilt.

Laget fra Skien ligger foreløpig på en fjerdeplass med nitten poeng. Det er tre poeng opp til serieleder Rosenborg, klubben hvor pappa «Totto» herjet i to perioder på 1990-tallet.

(Saken fortsetter under videoen.)

Fløy stod onsdag for en liten cupsensasjon da de sendte storebror Start ut av cupen. I morgen venter Odd i tredje runde, og på Flekkerøy tror de at Eliteserielaget vil få det tøft.

– Alt er mulig

Fløy har også hatt en god start på sesongen i seriespill. Laget topper 3.-divisjon, avdeling 3 med seks seiere og ett tap på de syv første kampene. Nå håper de på en ny cupsensasjon. Troen er sterk etter å ha slått Start i forrige runde.

– Odd er et bedre lag enn Start, men man må ha troen på det. Ikke bare si at man har det. Da er absolutt alt mulig, avslutter Henrik Dahlum.

Kampen sendes på NRK 2. Avspark er 1915.