NRK Meny
Normal

– Det er spillerkrise i Start

– Når du rett før seriestart ikke vet om du beholder fire spillere, er det klart det er krise, sier tidligere Start-spiller Claus Eftevaag.

Claus Eftevaag
Foto: Frans Kjetså / NRK

Den tidligere Start-profilen frykter hans tidligere arbeidsgiver nå selger seg til nedrykk. Han viser til salget av Zlatko Tripic og Ernest Asante, og at ytterligere spillere på vei bort fra klubben.

– I tillegg er Jesper Mathisen ute med en alvorlig skade, så jeg kjenner på krisestemninga, sier Eftevaag.

Even Øgrey Brandsdal

Start-direktør Even Øgrey Brandsdal

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Respekt for at det tas grep

Han påpeker imidlertid at han har respekt for ledelsen i klubben som tar grep i en vanskelig økonomisk situasjon.

– Jeg har respekt for at man prøver. Man kan diskutere om man burde tatt grep tidligere, men når tar man i hvert fall grep i beste mening, for å gjøre noe med økonomien, sier Eftevaag.

Selv om spillerprofiler er solgt avviser Start-direktør Even Øgrey Brandsdal at det er noen spillerkrise i klubben drøye tre uker før sesongstart.

– Nei, det er å dra det vel langt. Vi var ett av de beste lagene på La Manga. Tripic var ikke med der og Asante spilte heller ikke mye. Vi klarte å sparke godt ifra oss og det forteller at rent sportslig er vi sterke, sier Brandsdal.

Startdirektøren forstår at det stilles spørsmål om salg til nedrykk.

– Det er dyrt å være fattig, så jeg forstår at noen er redde for det. Det viktigste er å ha en økonomi i bunnen som er forsvarlig og gjør at vi kan eksistere også i 2016, sier Brandsdal.

Skeptisk til andelen unge

For Start handler årets sesong om å overleve i eliteserien. Kombinasjonen av ungt talent som slår til – og rutine er Sørlandets fotballstolthets håp, hevder Eftevaag.

– Det må bli redningen, men jeg skulle gjerne sett vi hadde mer rutine. Vi kan ikke forvente at unge spillere uten erfaring fra eliteserien, skal være bærebjelken i et lag. Det kan ikke være for mange unge, så jeg er skeptisk, sier Eftevaag.

8. november spiller Start sin siste kamp i eliteserien 2015 mot Molde på Sør Arena. Da tror Start-direktøren flere skeptikere må bite ordene i seg.

– Da tror jeg vi ligger godt plassert på tabellen og at de som roper krise nå før sesongen må svelge sine ord, sier Brandsdal.

Ernest Asante

Lørdag opplyste Stabæk på sin hjemmeside at Ernest Asante har skrevet under på en treårskontrakt med laget. Han har også brukt dagen på å gjennomføre medisinske tester.

Foto: Sander Heggheim / NRK