NRK Meny
Normal

– Det er en stor vannskade

Vanntilførselen til en vask hoppet av, og lot vannet sprute inn i lokalene til Filadelfias nye storstue i flere timer. Nå stenges deler av bygget.

Lekkasje Q42

Det var en av beboerne i Q42 som oppdaget vannet da han var ute for å hente avisen tirsdag morgen.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

– Vi har ikke full oversikt, men det har pøst ut vann i natt som har forårsaket lekkasje ned på plan 1 i bygget, det er restaurantdelen som er mest ødelagt, sier prosjektleder i Filadelfiamenigheten, Billy Øksendal.

Takplater inne på Kongressenteret Q42 i Kristiansand har falt ned og det er omfattende vannskader på store områder i bygget.

En beboer oppdaget vannet

lekkasje q42

Vannlekkasjen skal ha oppstått i andre etasje i kongressenteret.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

– En av beboerne merket det tidlig i morges da han var ute og hentet avisen, forteller Øksendal.

En kobling har hoppet av en vannledning til en vask, og denne har pumpet ut vann i flere timer, skriver Fædrelandsvennen. Vannlekkasjen skal ha oppstått i andre etasje i bygget og vannet har trolig strømmet ut i bygget i flere timer.

– Området som er skadet er 500 kvadratmeter i restauranten og like mye i trivselssenteret men det har lekt nedover, og det omfanget har jeg ikke oversikt over ennå. Hovedsalen har ikke fått skader, sier han.

– Hvilke konsekvenser får dette for dere?

– Nå må vi først omorganisere noen arrangementer her og stenge restauranten, men vi har ikke oversikt over økonomiske konsekvenser ennå, understreker Øksendal.

– Nå suges vannet opp også er det takstmenn inn for å få en oversikt over skadeomfanget, sier han.

Lekkasje q42

Takplatene inne på kongressenteret har falt ned.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

Q42 er det største konferanse- og konsertlokalet, mellom Tønsberg og Stavanger. Filadelfiamenighetens satsing kostet omkring 600 millioner kroner.

Bygget inneholder kongressenter, hotell med 11 rom, 68 leiligheter, trivselssenter og restaurant med omkring 280 plasser. Det skal være i dette området at bygget har fått skader.