– De trodde meg ikke

Bridgespiller Boye Brogeland fra Flekkefjord følte han ikke ble trodd av politiet da han ville varsle om bridgejuks.

Boye Brogeland

Bridgespiller Boye Brogeland følte han ikke ble trodd da han varslet om juks.

Foto: Allan Livgård

Bridge er livet hans og han lever av dette. Boye Brogeland spiller turneringer over hele verden. Bridge er millionbusiness fordi sponsor står bak lagene som spiller.

Brogeland forteller i underholdningsprogrammet Lindmo lørdag at han oppdaget noe var galt da han spilte en turnering i Chicago.

– Vi tapte med minst mulig margin. Jeg sov bare et par timer den natta og tenkte på hvorfor vi tapte. Så gikk jeg på Internett og så en video over turneringen. Da sjekket jeg et par bord og så ulogiske ting som skjedde, sier Brogeland til Lindmo.

Misunnelse har gjort deg syk – forberedt deg på å møte djevelen.

Trussel mot Brogeland

Avviser juks

Brogeland anklager noen av sine medspillere og tidligere venner for juks. De avviser beskyldningene og har varslet millionsøksmål mot Brogeland. Han la selv ut anklagene på Internett.

– Da jeg forsto at dette var juks, var det ingen tvil. Dette var personer som jeg hadde spilt på lag med, det var vennene mine. Jeg tenkte at jeg tar levebrødet fra vennene mine, men jeg kunne ikke akseptere juks, sier Brogeland.

Flekkefjæringen forteller at man kan bli utestengt fra bridge om man blir tatt for juks.

Brogeland mottok også trusler i etterkant av beskyldningene. Blant annet «misunnelse har gjort deg syk – forberedt deg på å møte djevelen».

– Jeg hadde en klump i magen før jeg publiserte dette. Det er klart at jeg var forberedt på at det komme trusler, sier Brogeland.

La på røret

Brogeland bestemte seg for å ringe politiet for å få råd om hvordan forholde seg som varsler i store saker. Han ønsket å snakke med noen som var spesialister på dette.

– Da de hørte ordet bridge, la de på røret. Det var tydeligvis ikke spennende nok, sier Brogeland.

Men han fikk råd av politiet i Agder om at kanskje han burde flytte ut en stund fra boligen.

Bridgespilleren har også fått støtte fra vanlige bridgespillere for det de mener er avsløringer. Brogeland forteller at en måte å jukse på er hvordan kortene blir lagt slik at partneren forstår om kortene er gode eller dårlige.