Etter debatten: – De mest sentrale kom best ut

Reaksjonene etter torsdagens debatt tyder på at både statsministeren og «partileder-debutanten» hevdet seg bra, men at sistnevnte var hakket hvassere.

Blant dem som satt i salen og fikk med seg debatten i Arendal var tidligere sjefredaktør Stein Gauslaa.

Stien Gauslaa

Sten Gauslaa savnet synes Solberg, Støre og Jensen kom god ut, men savnet mer ideer og refleksjon.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

– Jeg synes de mest sentrale politikerne kom best ut. Altså Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og Siv Jensen. Jeg synes de andre bleknet litt, sier Gauslaa.

Han savnet imidlertid litt dybde i debatten.

– Jeg savnet litt mer idéer og refleksjon, noe man kunne fått i et år hvor det ikke er valg, sier han.

Han synes Erna Solberg forsvarte det første regjeringsåret bra og Jonas Gahr Støre gjorde en god debut i partilederdebatt.

– Vi kjenner Støre fra debatter tidligere, så jeg er ikke overrasket over at han opptrådte slik han gjorde, men det er vanskelig å kåre en vinner av de to. Når det gjelder spørsmål som Midtøsten og skolepolitikk er det vanskelig å se forskjell på de to hovedpersonene i norsk politikk, sier Gauslaa.

– Utvilsomt Støre

Ole Goderstad og Kåre Mortveit

Ole Goderstad og Kåre Mortveit var blant publikum og ble stående utenfor og diskutere etter debatten.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Utenfor bygget står Ole Goderstad og Kåre Mortveit og diskuterer debatten de nettopp har sett. De er enige om hvem som gjorde det best.

– Uten tvil Jonas Gahr Støre, som er en dyktig populist. Jeg er nok ganske uenig i mye av det han sier, men han er en god debattant, det skal han ha, sier Goderstad.

– Jeg er enig med Ole i at Støre var et nytt innslag her. Når det er sagt synes jeg at det er det samme mølet om igjen og om igjen, år etter år. De anklager hverandre for å ikke gjøre noe, og når de sitter i posisjon så gjør de ingenting likevel, sier Mortveit.

– God stemning

Arendals ordfører Einar Halvorsen (H) var også blant publikum og hadde en god opplevelse.

– Alle var dyktige på sin måte. Det er klart jeg synes Erna gjorde det bra, men jeg har også sansen for Jonas Gahr Støre og Siv Jensen. Jeg synes det ble en god stemning med et engasjert publikum.

Var det noen du synes overrasket?

Hareide hadde noen flotte kommentarer som gav gjenlyd i salen, så han imponerte meg litt på det området, sier Halvorsen.

Så debatten på pub

Anders Kvernmo Langset

Anders Kvernmo Langset så debatten på pub og synes Solberg og Støre om best ut.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Flere utesteder i Arendal viste debatten direkte. Anders Kvernmo Langset er leder i Norsk Studentorganisasjon, og en av dem som så debatten på pub.

– Det mest spennende var nok kampen mellom Erna Solberg og Jonas Gahr Støre, men jeg synes også Kunt Arild Hareide var frisk og Audun Lysbakken hadde noen gode kommentarer, sier Langset.

Hvem synes du vant duellen mellom Solberg og Støre?

– Jeg synes det var dødt løp. De er gode på ulike områder, sier Langset.