Hopp til innhold

– De har noen skikkelige personligheter

To babyalligatorer har flyttet inn i Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia i Aust-Agder. – Det har gått over all forventning, sier eier Nils Harald Reiersen.

Kroko og Fant

Alligatorene er nå kun 30 centimeter lange, men kan bli opp mot seks meter.

Foto: Den Lille Dyrehage

De to er opprinnelig født i en dyrehage i Danmark, og ble nylig hentet i Akvariet i Bergen.

Babyalligatorer

Eier og dyreansvarlig i Den Lille Dyrehage, Nils Harald Reiersen, sier de første dagene har gått over all forventning.

Foto: Den Lille Dyrehage

– De er noen artige krabater. Vi har gitt dem navnene Kroko og Fant, og de skal vises frem som en del av krokodilledagene som blir arrangert i vinterferien, forteller eier og dyreansvarlig, Nils Harald Reiersen.

Kan bli opptil seks meter lange

– De har noen skikkelige personligheter. Den ene er mer pågående enn den andre, og det har begynt å vise seg. Den ene har fått litt mage, mens den andre holder formen, konstaterer Reisersen, og legger til at de første dagene har gått over all forventning.

Alligatorene er nå kun 30 centimeter lange. Når de blir voksne kan de veie over 600 kilo og bli nesten seks meter lange. De skal imidlertid byttes ut før den tid.

Håper å øke antall besøkende med ti prosent

– Akkurat nå er de veldig små og søte. Det er merkelig å tenke på hvor store de kan bli. Vi skal ha dem til de blir voksne, før de byttes ut igjen, sier Reiersen.

Han håper de to alligatorguttene vil bidra til at dyrehagen slår fjorårets besøkstall på 40 000.

– Målet er ti prosents økning i besøkstall sammenlignet med fjoråret. Det er en kamp hver eneste dag om å nå det målet, men det er det vi håper på til slutt, sier Reiersen.