Hopp til innhold

– Bygg nytt fengsel nå

Bygg nytt fengsel med 300 plasser nå, vi trenger ikke flere utredninger, sier stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF).

Hans Fredrik Grøvan

Hans Fredrik Grøvan taler i dag på årsmøtet i Vest-Agder KrF, hvor han sier at et nytt fengsel må komme på plass i landsdelen snarest.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Grøvan skal i dag tale til årsmøtet i Vest-Agder KrF i Lindesnes. Der kommer han til å si at byggingen av nytt fengsel for Agder må starte straks.

– Situasjonen er prekær, politiet tappes unødvendig for ressurser og de må slippe ut folk på grunn av plassmangel. Det er meningsløst, sier Grøvan.

– Ingen tid å miste

Regjeringen vil ta en ny gjennomgang for å kartlegge behovet for nye fengsler. Agder har ikke tid til å vente på dette og behovet er kartlagt godt nok, ifølge Grøvan.

– Jeg kjenner ikke behov i andre deler av landet, men jeg vet hva som trengs her, så det er bare å begynne byggingen straks, vi har ingen tid å miste, sier Grøvan.

Han vil ikke ta stilling til hvor fengselet eventuelt skal bygges og om det skal bygges ett eller to.

Årsmøte Krf, Eriksen, Grøvan

KrF Vest-Agder er samlet til årsmøte på Solstrand i Lindesnes. På første rad sitter fungerende partileder Dagrunn Eriksen og strotingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan.

Foto: Svein Sundsdal / NRK
Dagrunn Eriksen

Dagrun Eriksen stortrives som fungerende partileder i KrF.

Foto: Svein Sundsdal / NRK