– Skalldyr er det beste jeg vet, sier Henrik Örtell.
Den fem år gamle gutten deltar på Kokkeskolen i regi av Kokkenes Mesterlaug Sørlandet under den 26. skalldyrfestivalen i Mandal. Han er ikke i tvil om hvorfor skalldyr er favoritten.
– Det er fordi det som er inni skalldyrene er så ferskt og godt, sier Örtell.
Satser på barn og unge
Ordene til Örtell er trolig som musikk i ørene til festivalledelsen. De har nemlig satset spesielt på barn og unge under årets festival.
– Vi er godt fornøyde med åpningen, og har lagt til rette med flere arrangementer for små og store i år, sier skalldyrgeneral Jallis Eriksen.
Tivoli, kokkeskole og redningsskøyta Elias var noen av arrangementene som fredag kveld trakk mange barnefamilier til Skalldyrfestivalen.
Steinar Voreland i Kokkenes Mesterlaug Sørlandet mener festivalen er en viktig arena for å rekruttere unge og bidra med kunnskap om sjømat.
– Det er viktig for å gi barna kunnskap om sunn mat som fisk og grønnsaker, og ikke minst for å lære dem å pille reker, sier Voreland.
Blåskjell er favorittmat
For mange småbarnsforeldre kan det å få barna til å spise fisk og grønnsaker være en konstant bekymring.
Blant de 10-15 barna som deltok på et av kokkekursene i ettermiddag, var det imidlertid ingen som rynket på nesa.
– Blåskjell er det jeg liker best, sier Henrik Örtell.