NRK Meny
Normal

– Betyr utrolig mye

Dagens kontrakt med Statoil er den største noensinne for Grimstadfirmaet Nymo og gir rikelig med arbeid de tre neste årene.

Nymo

Storkontrakt sikrer betydelig aktivitet ved Nymos anlegg i Grimstad.

Foto: Tor Saltrøe / NRK

Nymo har sikret seg sin del av kaka når en gigantkontrakt for Johan Sverdrup-feltet ble signert med Statoil i dag.

– Prosjektet vil fylle store deler av vår aktivitet de neste tre årene. Vi leverte et boreanlegg til Kina tidligere denne måneden. Da er det fantastisk å kunne signere en ny kontrakt i dag, sier daglig leder Øyvind Riiber Boye hos Nymo.

Selskapet vil ikke si hvor stor deres andel av kontrakten er i penger, før de holder en pressekonferanse på onsdag.

Plattformmodul på 2800 tonn

Nymo skal være med på å designe og bygge boreanlegget på 2800 tonn.

– Prosjektet er utrolig viktig for oss både rent kompetansemessig og i forhold til den tiden vi går inn i nå, med reduserte investeringer i bransjen, sier Boye.

Tirsdag ble avtalen med Statoil signert. Aibel vant kontrakten om å bygge dekket til Johan Sverdrup-plattformen og Nymo har avtale om å stå for én av modulene. De øvrige modulene skal bygges i Haugesund, Asker og Thailand.

– Vi er veldig glade for at Aibel og Statoil har tillit til oss og velger oss som partner i et så stort og komplisert prosjekt, sier Boye.

– Perfekt timing

Ifølge Boye er tidspunktet for det nye oppdraget perfekt. Nymo er akkurat ferdig med et annet stort prosjekt og får nå trygghet for de neste tre årene, i en tid som ser usikker ut for bransjen.

– Dette sikrer mange arbeidsplasser og kompetansebygging til tross for at vi går inn i en tid med reduserte investeringer. Timingen er helt perfekt, sier Boye.

Hvor mange arbeidsplasser er det snakk om?

– Vi er i dag rundt 250 ansatte. Når prosjektet kommer på topp vil vi i tillegg til det ha behov for et betydelig antall innleide og underleverandører, sier Boye.

Hvorfor tror du dere fikk denne tilliten?

– Vi har bygget opp kompetanse på design og bygging av boreanlegg i mange år. Vi har hatt kontinuerlig aktivitet siden 90-tallet, og har spesialisert oss på området sammen med utstyrsleverandørene i Kristiansand. Vi hva vist at vi leverer på tid og høy kvalitet, sier Boye.