– Bare flaks at det ikke var passasjerer i bilen

Politiet i Setesdal advarer mot økt fare for viltpåkjørsel. I går natt havnet en elg i passasjersetet i en bil etter en alvorlig påkjørsel.

Elgpåkjørsel i Bykle
Foto: Viltnemnda

– Det er ganske dramatisk, og det var bare flaks at det ikke var noen i passasjersetet i bilen, sier leder av Viltnemnda i Bykle kommune, Steinar Haugen.

Han mener bildene taler for seg selv, og at det ikke er godt å si hva som hadde skjedd hvis det satt noen i passasjersetet.

– Ta hensyn til kjøreforholdene

Det var natt til mandag at en elg ble påkjørt og drept i Bykle. Elgen smalt gjennom frontruten og ble nesten sittende i passasjersetet.

Politiet advarer nå bilistene om å ta hensyn til kjøreforholdene og å se opp for vilt i og ved vegen. Det var bare tilfeldigheter som gjorde at liv ikke gikk tapt, mener politiet.

Snøen ligger dypt mange steder, og dette gjør at viltet trekker mot vegen, og i kombinasjon med snø- og islagte veger er dette en farlig kombinasjon, skriver politiet på sosiale medier.

Stygg smell

– Elgen veier ganske mye og når man kommer i 80–90 km/t er det klar at det blir en ganske stygg smell, sier Haugen i Viltnemnda.

Han sier det hovedsakelig er på morgenen og på kvelden at elgen kommer ned til vegen, og har et tips til sjåførene.

– Det er bare å ta det med ro og følge trafikken. Man sparer ikke så mye på å kjøre forbi biler, avslutter han.