NRK Meny
Normal

– Åtteåringer forsøkt lokket med av mann

Politiet i Tvedestrand har startet etterforskning etter at to åtte år gamle jenter skal ha blitt forsøkt lokket med bak en gymsal.

Tvedestrand skole

Jentene skal ha kommet i kontakt med mannen utenfor Tvedestrand skole.

Foto: Tvedestrand kommune

– Det var omkring klokken 17 torsdag ettermiddag at to jenter lekte utenfor Tvedestrand skole. En voksen mann skal ha dukket opp og tatt kontakt med jentene. Han spurte dem om å bli med bak en gammel gymsal for å vise dem noe, forteller politibetjent Morten Tobiassen til NRK.no.

Det var Tvedestrandsposten som første fortalte om saken. Politiet ser alvorlig på saken.

Ble veldig redde

Jentene skal først ha blitt med mannen et stykke på vei, men trakk seg da de ble usikre.

– De følte at situasjonen var veldig ugrei og snudde. Han fulgte da etter jentene og ville vite hvem de var og hva de het, sier Tobiassen.

Jentene ble veldig redde og løp til en Kiwi-butikk i nærheten. Jentenes foreldre ble tilkalt. Etter at 8-åringene var hentet, ble saken anmeldt til politiet.

Mannen blir beskrevet som omkring 20 år gammel og slank. Han var ikledd treningstights og blå overdel.

John H. Johansen

Rektor John H. Johansen ved Tvedestrand skole.

Foto: Tvedestrand skole

Ønsker tips fra publikum

Politiet har avhørt foreldrene til jenta. Det er også forsøkt gjort sporsikring i området, men politiet har lite å gå etter.

– Vi ønsker nå tips fra publikum. Politiet er avhengige av opplysninger for å kunne gjøre nye etterforskningsskritt, sier Tobiassen.

Ifølge politibetjenten var det turn- og dansetrening i området ved 17-tiden. Han håper derfor at noen kan ha gjort relevante observasjoner i området.

Vil informere foreldre

Rektor John H. Johansen ved Tvedestrand skole sier lærere i de aktuelle klassen allerede har hatt samtaler med elevene etter episoden.

– Dette ble raskt et samtaleemne på skolen. Jeg er informert om at også andre lærere har tatt opp hendelsen med sine elever. Vi er også opptatt av å gi informasjon til foreldre når det skjer slike hendelser, sier rektoren.

Han har aldri vært vitne til lignende hendelser i sine seks år som rektor ved skolen.

– Vi vil følge opp denne saken. I første omgang dreier det seg om å få oversikt over det som har skjedd, sier Johansen.