– Arendalsuka trenger ikke bli større

Arendalsuka trenger ikke å bli større enn det den er i dag, mener byens ordfører Einar Halvorsen (H).

Einar Halvorsen

Einar Halvorsen åpnet Arendalsuka 2015 onsdag ettermiddag.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Han er stolt over betydningen det politiske arrangementet har i Norge, men sier fokuset må være å opprettholde kvaliteten og ikke bli et sirkus.

– Vi har kommet på en dimensjon nå som er veldig passelig. Vi kan ta inn noe mer, men bysenteret har også sin begrensning, sier Halvorsen.

PR-ekspert Hans Geelmuyden sa like før årets Arendalsuka at den politiske festivalen fortsatt går i kortbuksene – den er ikke voksen ennå.

Halvorsen ser derimot ikke behovet for at Arendalsuka skal bli spesielt mye større.

Arendalsuka åpnet

Arendalsukas offisielle åpning onsdag ettermiddag.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

– Arendalsuka skal ikke vokse over alle grenser. Videre utvikling skal bygge på kvalitet. Dette skal ikke bli noe sirkus, men holde seg stengt innenfor disse flotte begrepene; demokrati og alt det innebærer, sier han.

Arendalsuka er i år større enn noen gang.

– Arendalsuka har økt med 30–40 prosent hvert år. Hele det organisasjonsmessige Norge er til stede. Jeg kan ikke navnet på noen organisasjoner som ikke er her, sier Halvorsen.

– Passer for Norge

Leif Monsen i PR-byrået First House, har tidligere sittet i programkomiteen og vært med å bygge opp Arendalsuka. Han er enig med sin kollega og konkurrent Geelmuyden om at det er langt igjen til Almedalsnivå, men mener det ikke er nødvendig å komme dit.

– Det viktige er at den norske utgaven passer for Norge, og det gjør den, sier Monsen.

– Bare å kjøre på

Kjell Ingolf Ropstad

Kjell Ingolf Ropstad.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Stortingspolitiker Kjell Ingolf Ropstad (KrF) har vært på hver eneste utgave av Arendalsuka. Han er ikke redd for å la arrangementet vokse ytterligere.

– Det er bare å kjøre på. Hvis vi kan vokse videre og sentrale politikere blir her i enda større grad er det helt topp. Samtidig er det viktig at det er kvalitet på det som gjennomføres, sier Ropstad.

Han mener de politiske partiene er viktige i den videre utviklingen av Arendalsuka.

– Det er viktig at partiene føler eierskap til Arendalsuka, slik at de legger konferanser hit og tar med hele partieliten. Får du toppolitikerne hit kommer rikspressen og organisasjonene også, sier Ropstad.