NRK Meny
Normal

– Arendal sykehus er tryggere enn noen gang

Helseminister Bent Høie (H) mener folk i Arendal ikke trenger å frykte en nedbygging av sykehuset.

Helseminister Bent Høie måtte stå skolerett og forsvare regjeringens sykehuspolitikk under TV debatten på Arendalsukas siste dag
Og det skjer i en by der kampen for nettopp sykehuset er på bristepunktet om dagen, og der ministeren i dag måtte svare på et bekymringsbrev fra listetoppene AP og sitt eget parti Høyre.
------- 
I brevet fra alle de politiske partiene i Arendal hevdes det at sykehuset gradvis bygges ned, og at de krever en egen lokal ledelse. Og svaret fra Høye beroliger slett ikke. 
Og mens helsestatsråd og lokalpolitikere diskuterer, har nok et barn blitt født i byen og moren har sine tanker om at nyfødtposten snart legges ned her.

Sykehuset i Arendal står ikke i fare for å legges ned, men er tryggere enn noen gang, ifølge helseminister Bent Høie.

Bent Høie møte Arendal sykehus

Ordførerkandidatene i Arendal leverte i går kveld en protest mot nedbygging av sykehuset til helseminister Bent Høie.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Ordførerkandidatene i Arendal leverte i går kveld en protest mot nedbygging av sykehuset til helseministeren. Bakgrunnen er at sykehusstyret har bestemt at nyfødtposten skal legges ned fra 1. september.

Truer ikke sykehuset

Etter møtet sier Høie til NRK at nedleggelsen ikke har noen betydning for sykehuset som helhet.

– Arendal er et stort sykehus i norsk sammenheng og denne endringen truer ikke Arendal sykehus, hverken når det gjelder føde eller akuttilbud. Det er en stor fødeavdeling her som skal være med videre og det er ingenting i arbeidet vi gjør med nasjonal sykehusplan som truer Arendal sykehus, tvert imot, sier Høie til NRK.

Han sier han oppfatter sykehusstyrets vedtak om å beholde sykehusene både i Arendal og Flekkefjord som at Arendal sykehus er tryggere enn noen gang, men at han forstår at folk er bekymret.

– Spesielt siden det ligger en lang historie med usikkerhet rundt sykehusstrukturen ba. Men avgjørelsen om å legge ned nyfødtposen truer ikke Arendal sykehus på noen måte, sier Høie.

Robert Cornels Nordli og Geir Fredrik Sissener

Ordførerkandidatene Robert Cornels Nordli (Ap) og Geir Fredrik Sissener (H), er to av ordførerkandidatene i Arendal som skrev brev til helseminister Bent Høie. I brevet protesterer de mot en nedbygging av sykehuset i Arendal.

Foto: Svein Sundsdal