– Arbeidsdagen går av seg selv etter dette

– I verste fall får du en litt bedre start på dagen. Sannsynligvis en mye bedre dag, sier Yngvar Andersen.

Morgentrim på Tovet
Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Fredag til tirsdag holder han treningstime på Torvet i Arendal under Arendalsuka. Treningsøkten varer en hel time, men det er ikke nødvendig å være med på hele økten om det ikke passer.

– En time er ganske lenge, men også ti minutter har stor effekt. Man kan være med på de første ti minuttene i vanlige klær, etter ha en forkortet treningstime om man har noe man skal rekke, sier Andersen.

Yngvar Andersen

Trener Yngvar Andersen leder morgentreningen på Torvet under Arendalsuka.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK
Rolf Erik Nilsen

Rolf Erik Nilsen er til daglig manager og arrangør. Han tok initiativet til trening på Torvet tidligere i sommer.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Deltagerne var enige med Yngvar om at det passer fint å trene før jobb.

– Dette er en flott start på dagen. Dagen går av seg selv etter dette, sier Chris Bjelke.

Suksess i sommer

Også i juli hadde Yngvar Andersen morgentrening på Torvet i Arendal. I to uker i strekk ble tiltaket stadig mer populært og på slutten var nærmere 200 mennesker med på treningen. Hvor mange som blir med resten av Arendalsuka gjenstår å se.

Rolf Erik Nilsen var med på dagens trening. Han er svært opptatt av å benytte byen og skape møteplasser og tok initiativet til treningen på Torvet tidligere i sommer.

– Vi er noen som har snakket lenge om å skape aktivitet i Arendal. Jeg har hatt noen fine møter med Yngvar Andersen tidligere. Jeg tenkte at trening med ham på Torvet ville være fint, sier Nilsen.

Nilsen tok selv grep for å få treningen på plass i sommer og betalte for treningstimen. Nå er kommunen kommet på banen og bidrar i finansieringen.

– I år skulle det bare skje. Flere har hengt seg på og vi har fått et opplegg som fungerer. Nå utvider vi til Arendalsuka og jeg tror etter hvert mer enn det også, sier Nilsen.