– Åpenhet om reiseregninger kan misbrukes

Vest-Agder idrettskrets frykter for rekrutteringen av frivillige dersom de blir pålagt å vise frem alle reiseregninger. – Det er ubehagelig, sier styreleder John Otto Steinsland.

Fullsatt Aquarama (Vipers Kristiansand)

Fullsatt Aquarama under håndballkamp med Vipers i Kristiansand. Idrettskretsen lokalt tror nye krav til reiseregninger kan gjøre noe med engasjementet.

Foto: Sander Heggheim/NRK

– Kravet til full åpenhet om reiseregninger i Norges Idrettsforbund kan misbrukes av media, mener John Otto Steinsland, styreleder i Vest-Agder idrettskrets.

Han er redd kravet om å vise reiseregninger kan føre til at mange vil kvie seg for å ta frivillige tilleggsverv.

– Ubehagelig å forsvare reiseregningene

– Man kan få vanskeligheter med å rekruttere frivillige fordi man må forsvare enhver episode overfor journalister eller andre som ønsker innsyn. Det presset kan være ubehagelig, og føre til vanskeligheter med rekrutteringen, sier Steinsland.

Han har forståelse for kulturministerens pålegg, men advarer mot konsekvensene.

Helleland

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) krever full åpenhet i idretten.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg er redd for at enkeltsituasjoner blir tatt ut av sin helhet. Det er en tillitsvalgts oppgave å forvalte pengene til det beste for medlemmene. Det er resultatene bak utgiftene som teller, mener styrelederen.

– Det fører til pressekanibalisme

Styrelederen i Vest-Agder Idrettskrets frykter at resultat av åpenhet blir det han betegner som pressekanibalisme.

– Dersom man bare trekker ut enkeltepisoder kan folk som følger debatten ha vanskeligheter med å se helheten. Dermed er jeg redd dette kan føre til pressekanibalisme, sier han.