NRK Meny
Normal

– «Pyromanen» burde hatt flere publikummere nasjonalt

«Pyromanen» har hatt 16 000 besøkende så langt etter premieren sist fredag. Halvparten av dem som så filmen var publikum fra Kristiansands-regionen.

Pyroman husbrann Songdalen

Kinodirektøren i Kristiansand er fornøyd med at sørlendingene ser filmen, men mener at det burde ha vært flere i Norge som så den.

Foto: Jørgen Nyvold

Kinodirektør i Kristiansand, Kim Skarning Andersen, vil ikke være med på at besøkstallet nasjonalt er dårlig.

– Først og fremst er det fantastiske tall for Kristiansand og på Sørlandet. Så langt er det 7000 som har sett filmen og det er fremdeles stor pågang. Men det er klart nasjonalt så er nok folka bak filmen litt skuffet over litt dårlige tall i storbyen, mener kinodirektøren.

Av de 16 000 besøkende som har sett filmen «Pyromanen», er nesten halvparten fra Kristiansand.

Kim Skarning Andersen

Kinodirektør Kim Skarning Andersen sier de hadde nok håpet på litt bedre besøk nasjonalt.

Foto: Kim Nystøl / NRK

Lokal forankret film

Han sier strategien for hvordan filmen skulle presenteres var gjennomtenkt.

– Det er en film med sterk lokal forankring. Det er også en grunn til at de la verdenspremieren til Kristiansand. De er litt skuffet over storbyene, men fantastisk glade for tallene i Kristiansand, sier Andersen.

Fortjener publikum

Kinodirektøren mener det er en film som fortjener et stort publikum. Andersen forteller at det pågår en debatt i film- og kinobransjen. De har merket seg at filmer med lokal forankring ofte ikke gjør det bra i andre storbyer.

– En oslofilm gjør det nødvendigvis ikke bra i distriktene, sier Andersen til NRK.

Fikk gode kritikker

Filmen er bygd på Gaute Heivolls roman «Før jeg brenner ned». Budsjettet var på over 30 millioner kroner. Andersen mener at selv om flere har lest romanen er det ikke nødvendigvis sammenheng med kinopublikummet.

– Jeg hadde nok trodd, spesielt med den kritikken den fikk, at det skulle ha blitt noe større publikum nasjonalt, medgir Andersen.

– Jeg hadde en forhåpning om 30 000 publikummere totalt i landet. Da tror jeg alle hadde blitt fornøyd. Men filmen har lang levetid, sier Andersen.

Kinodirektøren sier det er et voksent publikum og han tror at filmen fort kan leve tre uker til på kinoen i Kristiansand.

Fersk trailer til Erik Skjoldbjærgs nye film «Pyromanen».

Traileren til filmen.