8000 solgte billetter til filmfestival

Det er hittil solgt 8000 kinobilletter til Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival som starter 3. mai. Publikum kan få oppleve 9 verdenspremierer og 45 norgespremierer på festivalen.

Barnefilmfestivalen

Barnefilmfestivalen trekker barn og unge til kinoene i hopetall. I år blir det også 'festivalavdelinger” i Arendal, Grimstad og Farsund.

Foto: Johanne Tunaal-Larsen / NRK

Tirsdag 3. mai er det klart for Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival.

I løpet av festivalens fem dager kan publikum oppleve 9 verdenspremierer og 45 norgespremierer.

Blant premierene finner vi den norske kortfilmen Kjøttsår, som er plukket ut til det offisielle kortfilmprogrammet på filmfestivalen i Cannes.

- Filmen Kjøttsår vant manuskonkurransen til Barnefilmfestivalen og Sørnorsk filmsenter i 2009, forteller festivalsjef Danckert Monrad-Krohn i en pressemelding.

Filmens produsent Bendik Heggen Strønstad og manusforfatter Jørn Kurt Bergo kommer til barnefilmfestivalen sammen med skuespiller Kjetil Kvarmestøl (foto) og komponist Nicholas Sillitoe (Himmelblå),

Tror på publikumsrekord

– Vi har solgt drøye 8000 billetter på forhånd og med de nyetablerte ”festivalavdelingene” i Arendal, Grimstad og Farsund er det duket for publikumsrekord, sier Monrad-Krohn.

Årets festivalprogram bærer preg av nye filmer laget av filmskapere fra Sørlandet.

Blant annet Steffan Strandbergs filmatisering av Himmelen bak huset. Både regissør Strandberg og forfatter Gaute Heivoll kommer til Kristiansand for å presentere filmen.

I tillegg kommer blant annet produsenten av Skogens dyp, Daniel Henriksbø fra Kvinesdal og regissøren av kortfilmen Ana, Sten Hellevig. Produsenten av den finske filmen Garbage Prince, kristiansanderen Lars Løge kommer sammen med regissør Raimo Niemi.

Festival for 14.gang

Den 14. barnefilmfestivalen i Kristiansand kan også skilte med et sterkt internasjonalt program og i løpet av festivalens fem dager kommer blant annet filmskapere, produsenter, manusforfattere og skuespillere fra Sverige, Danmark, Island, Peru, Nederland og Tyskland.

– Den islandske filmen Jitters åpner festivalens ungdomsprogram og regissør Baldvin Z kommer sammen med produsent, manusforfatter og skuespillere, sier Danckert Monrad-Krohn.

Også produsent og regissør av den islandske 3D-animasjonsfilmen Legends of Valhalla: Thor, Hilmar Sigurðsson og Gunnar Karlsson, kommer for å presentere filmen i programdelen «Films on the horizons».

Bortsett fra denne filmen skal regissøren av den nye Knerten-filmen, Arild Østin Omundsen, og regissøren av tv-serien Vaffelhjarte, Atle Knudsen, fortelle om sine prosjekter i «Films on the horizons».

Vaffelhjarte er basert på Brageprisvinner Maria Parr sin debutbok.

Masse moro for barna

Festivalen skal være en fest for ungene også utenfor kinosalene og vel 600 barn skal delta på ulike filmverksteder i løpet av festivalen.

Det blir også utendørs nattkino i Kristiansand dyrepark.

Lørdag er det duket for den store familiedagen og da sperres hele gaten utenfor Fønix kino og det blir et oppbud av morsomme leker, konkurranser og underholdning.