9-åring med sommerjobb i barnehage

I dag er det mange som starter i ny sommerjobb. En av de aller yngste er nok Jonathan Almvik Nørsett, som har fått jobb som lekeassistent i Maurtua barnehage.

Snart ni år gamle Jonatan Nørsett har sommerjobb i Maurtua barnehage i Kristiansand.

NETT-TV: Snart ni år gamle Jonathan Almvik Nørsett har fått sommerjobb hos Kjetil Hauge i Maurtua barnehage i Kristiansand.

– Jeg og bestevennen min har alltid hatt lyst til å jobbe i den barnehagen, men så fant bestevennen min ut at han ikke kunne. Da bestemte jeg meg for å sende en e-post og spørre om jeg kunne jobbe der.

– Jeg skrev at jeg kunne hjelpe barna å sykle, lese for dem, leke med dem og hjelpe til på kjøkkenet og jeg fikk jobben, sier Jonathan.

Dermed går han rett inn i sommerjobb første dag av skoleferien, noe han gleder seg veldig til. Han har nemlig selv gått i Maurtua barnehage for ikke så mage år siden, og innrømmer at han savner barnehagen.

– Ja, egentlig er det derfor jeg har lyst til å jobbe der.

Jonathan Almvik Nørsett og Kjetil Hauge

Jonathan Almvik Nørsett hjelper barna å sykler, leser for dem og hjelper til på kjøkkenet.

Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

Ble sjarmert av søknaden

Per i dag er Jonathan bare åtte år, men han fyller ni 1. juli. Leder i Maurtua barnehage, Kjetil Hauge, ansetter vanligvis ikke så unge mennesker, men gjorde et unntak denne ganga.

– Det startet med en veldig sjarmerende e-post. Vi så at han hadde veldig gode egenskaper og at han er en målbevisst, ung herremann. Han skriver til og med i e-posten at han kan jobbe for 10 kroner timen, så han hadde målene klare, sier Hauge.

– Vi kjente jo Jonathan fra før, og derfor var det også lettere å si ja til ansettelse.

Skal hjelpe med plaster

Jonathan og Kjetil har allerede hatt møte om hvilke arbeidsoppgaver som skal løses, og en arbeidskontrakt er underskrevet. Yrkestittelen er «lekeassistent».

– I kontrakten står det at han skal leke med barna inne og ute, trøste dem, lese for dem og finne plaster, det siste mente Jonathan var viktig. Det er en trygghet for oss å ha en ung herremann som nå skal hjelpe til, sier Kjetil.

– Men det er ikke bare, bare å jobbe i barnehage. Det er en hard jobb han skal ut i i dag?

– Det er det, både fysisk og psykisk. Jeg har sagt til ham at jeg er ganske sikker på at når han er ferdig med dagen i dag, så vil han legge seg litt på sofaen, sier Kjetil.

– Ja, det tror jeg at jeg må, sier Jonathan.