NRK Meny
Normal

88-åring dyrket cannabis

Tidligere misjonær dyrket cannabis på omsorgssenter.

Anders Berge

Hobbygartner Anders Berge fikk cannabis servert fra oven.

Foto: Inger Lise Mørland

Pensjonist Anders Berge (88) fikk seg en planteoverraskelse. I lang tid dyrket han en plante som vokste opp i blomsterkassa på verandaen hans på Plankemyra bo- og omsorgssenter i Arendal.

I ettertid viser det seg at planten var en cannabisplante som vokste seg stor og fin.

Jeg trodde det var ugress, men den passet inn blant georginene så jeg lot den vokse.

Anders Berge

Både Berge og familien syntes planta så litt snodig ut, men de tenkte ikke på at det var en cannabisplante før den hadde blitt like høy som eieren selv.

Kom med fuglefrø

En leieboer, som bodde over Berge, har matet fuglene med frø, og trolig har cannabisfrøet falt ned i blomsterkassa.

Anders Berge

Tidligere misjonær Anders Berge stelte en hasjplante på verandaen uten å vite hvilken plante det var. Nå har planten dukket under i vinterkulden.

Foto: Inger Lise Mørland

- Vi tror cannabisfrøet kom fra en pakke med fuglefrø. Jeg sa at jeg aldri hadde aldri sett en sånn plante og at det kunne være cannabis. Anders syntes det var interessant å se hva som kom opp, sier Berges stedatter Inger Lise Mørland.

Hun synes det er morsomt å tenke på at Berge i flere år har vært misjonær og at han har vært engasjert i Evangeliesenteret hvor han jobbet med å hjelpe rusmisbrukere og narkomane.

- Den var ganske fin da den kom opp. Jeg trodde det var ugress, men den passet inn blant georginene så jeg lot den vokse, sier Berge til Agderposten.

- I lys av alle cannabis-plantasjene som har dukket opp i det siste, synes jeg dette er en morsom historie. Man må ha litt selvironi, sier Mørland.