NRK Meny
Normal

80-åring gir en halv million til Hovefestivalen

– Hun sa at ungdommen er fremtiden, og at Hove betyr noe, sier daglig leder Benedikte Nilsen.

Hovefestivalen

Etter at eierne Festival Republic varslet at Hovefestivalen legges ned, jobbes det nå lokalt med å skaffe midler til at det likevel kan bli ny festival i 2015.

Foto: Tor Erik Schrøder/NTB

Etter at festivalens eiere besluttet å legge ned, har Nilsen jobbet på spreng i håp om at det likevel kan bli festival også neste år.

Den anonyme giveren skal være en kvinne på rundt 80 år som selv tok kontakt med Nilsen.

– Hun sa det er viktig å ha gode arenaer som de unge kan være en del av. Hun vil være med å bygge opp ungdommen, og la også til at Hove og Arendal har blitt kjent for festivalen. Det er fantastisk, sier Benedikte Nilsen.

Savner de som tjener mest på festivalen

Benedikte Nilsen

Benedikte Nilsen besøkte torsdag bystyret i Arendal, hvor mange har engasjement for Hovefestivalen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Nilsen sier mange er positive til festivalen, men hun savner engasjement fra noen.

– Noen næringsdrivende har sagt de vil bidra, men de som tjener mest på festivalen kommer ikke på banen, sier Nilsen.

Hun sier støtten ikke bare dreier seg om penger.

– Det handler om å være med å stå på. Den politiske viljen er god. Folk som forstår ringvirkningene tenker etter om de kan være med å finne løsninger, forteller Nilsen.

Hun sier hun ser et skille ved om folk har vært på Hovefestivalen.

– De som har vært på festivalen forstår viktigheten, men de som ikke har vært der og ikke forstår ringvirkningene kommer ikke på banen. Det er trist, sier Nilsen.

Er halvveis

Nilsen er i tett dialog med Melvin Benn i Festival Republic om en fortsettelse, og har antydet at hun trenger 4-5 millioner kroner innen jul, dersom Hovefestivalen 2015 skal se dagens lys.

– Hvis de rette tingene slår inn, så er vi halvveis nå. Altså hvis de som skal være med å bidra ser viktigheten, sier Nilsen.

Betyr det at det går mot festival?

– Det er Melvin som sitter på nøkkelen, men hele hjertet mitt og hjertene til mange andre mennesker ønsker dette. Arendal trenger Hovefestivalen, sier Nilsen.