NRK Meny
Normal

Fikk 80 000 i bot

Kapteinen ventet i fem og en halv time med å melde fra om grunnstøtingen.

Slepebåt trekker lastebåt

Kapteinen ombord på Scan Fjell sa til NRK at feilnavigering var årsaken til at båten gikk på grunn natt til 11. april 2007. Han karakteriserte hendelsen som et hendelig uhell.

Foto: Einar Kleveland / NRK

En dansk skipskaptein og hans rederi er bøtelagt med 80 000 kroner
etter en grunnstøting ved Gismerøya i Mandal i i fjor vår, skriver avisa Lindesnes .

De er bøtelagt for prosedyresvikt, blant annet fordi kapteinen ventet i over fem og en halv time før han meldte fra til politiet.

NETT-TV: KUNNE BLITT EN MILJØKATASTROFE

Det 77 meter lange fartøyet hadde heller ikke los om bord.

Flere regelbrudd

Scan-Fjell trekkes av grunn utenfor Mandal

Etter 13 timer fikk to slepebåter trukket Scan Fjell av grunn.

Foto: Einar Kleveland / NRK

Skipet ble påført hull i baugen i sammenstøtet. Den danske kapteinen hadde overfor politiet ikke noe godt svar på hvorfor uhellet ikke var meldt fra like etter det skjedde, slik loven krever.

Fartøyet hadde ikke los om bord da det grunnstøtte, til tross for at verken kapteinen eller styrmannen hadde gyldig ferdselsbevis for området.

Både kaptein og styrmann var på brua da uhellet inntraff. Fartøyet var på vei til Kleven med 2 500 tonn Leca-blokker og annet betongmateriale da det kjørte på land. Båten måtte etterpå slepes av skjæret, noe som tok lang tid.

Den danske kapteinen er nå ilagt ei bot på 30 000 kroner. I tillegg er det danske rederiet Naresundby Rederiaktieselskap ilagt ei bot på 50 000 kroner.