NRK Meny
Normal

8 mål i cupthrilleren i Arendal

Viking vant så vidt mot 2. divisjonslaget Arendal Fotball i 3. runde av cupen

Arendal Fotball - Viking 3-5

Laster innhold, vennligst vent..

Før avspark sa Arendal Fotballs trener Knut Tørum at kampen kunne sammenlignes som en hvilken som helst Champions League-kamp. Han sa også at de fint kunne slå Viking.

Det fikk han nesten rett i.

Vant førsteomgang

Det startet dårlig for arendalittene i cupens 3. runde. Allerede etter 20 minutter scoret Vikings Osita Henry Chikere.

Men da mange trodde det skulle bli en enveiskjøring for rogalendingene våknet sørlendingen. 6 minutter etter Vikings mål banket Kennie Chopart inn et langskudd fra 20 meter.

6 minutter senere var det Ylldren Ibrahimaj sin tur. Etter litt klabb og babb innenfor 16-meteren fikk han satt ballen i mål og 2. divisjonslaget kunne gå seirende ut av første omgang.

Viking kjempet seg tilbake

Etter pausen tok Viking over kampen. Arendal Fotball ble presset hardt og etter 57 minutter scoret Steinthór Thorsteinsson. Like etter satt Veton Berisha ballen iskaldt i mål.

Men igjen viste arendalittene at de kan spille fotball. Kaptein Sven Fredrik Stray utlignet til 3–3 i det 72. minutt.

Likevel ble rogalendingene for sterke. I det 85. minutt rullet de opp hjemmelaget og Jón Dadi Bödvarsson kunne sette ballen enkelt i mål fra 2 meter.

Like etter var det Steinthór Thorsteinsson sin tur igjen. Viking vant kampen 5–2.

Kjeftet på spillerne i pausen

– Det er uten tvil det beste laget vi har møtt i cupen i år og det viste seg helt til dommeren blåste av kampen, sier Viking-trener Kjell Jonevret til NRK.no etter kampen.

– Alle lag som kommer langt i cupen får en slik kamp som dette. Det handler bare om å overleve dem, fortsetter han.

– Hva sa du til spillerne i pausen?

– Jeg var sint på spillerne og fortalte dem at dette var unødvendig. Jeg synes vi hadde god kontroll fram til vår første scoring, men så ble vi altfor kjepphøye.

– Vi ga dem kamp

Knut Tørum derimot var godt fornøyd med spillerne sine.

– Jeg er stolt over det vi presterte. Vi ville gi dem kamp og det klarte vi, sier den tidligere Start- og Rosenborg-treneren til NRK.no

– Vi gjorde en god førsteomgang, men det beste laget vant til slutt. De var mer effektive, men vi gjorde et godt forsøk og det ble en svært spennende kamp.