Hopp til innhold

77 oppsetninger kan bli avlyst

77 forestillinger ved teater- og konserthuset Kilden kan bli avlyst på grunn av pengemangel. Fungerende styreleder Per Sigurd Sørensen beskriver situasjonen som ekstremt dramatisk.

Kilden

Kilden i Kristiansand åpner på nyåret. Det kan bli adskillig færre forestillinger enn planlagt.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Årsaken er at Kilden trolig får to millioner kroner mindre enn de hadde ventet fra Kristiansand kommune, skriver Fædrelandsvennen.

Mindre til drift

Ordfører Per Sigurd Sørensen

Fungerende styreleder i Kilden, Per Sigurd Sørensen, er opprørt. (Arkivfoto)

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Rådmannen har i budsjettforslaget foreslått å bevilge 6.8 millioner kroner til kulturdriften - to millioner kroner mindre enn det Kildens administrasjon mente de skulle få.

Direktør Bentein Baardson ved Kilden sa i et styremøte fredag at de må øke leieprisene for lokale leietakere og arrangører, samt stenge foajeen, på grunn av de to millionene som trolig ikke kommer.

Ifølge Fædrelandsvennen tyder ingenting på at bystyret kommer til å øke bevilgningen utover rådmannens forslag, når saken skal behandles i bystyret onsdag.

– Dette vil ramme så attraktive ting at vi kommer til å rive oss i håret. Skal vi virkelig fjerne de tingene som gjør at folk har lyst til å komme til Kilden? Dette er ekstremt dramatisk i et oppstartsår, sa fungerende styreleder Per Sigurd Sørensen på møtet, ifølge avisa.

– Prokuratorknep

Tidligere i år bestemte kulturminister Anniken Huitfeldt at de tre hovedbrukerne av Kilden; Kristiansand Symfoniorkester, Agder Teater og Opera Sør, skulle få mer penger i statsbudsjettet for 2012.

Siden fordelingen skal være delt 70/30 mellom stat og kommune, tvang dette Kristiansand kommune til å gi disse to millioner ekstra hver.

På styremøtet i Kilden fredag ble det uttrykt meninger om at det er dette som har gjort at kommunen vil knipe igjen på drift, og ble beskrevet som et prokuratorknep av styremedlem Stein Hannevik.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

NRK Sørlandet
Spiller nå
Gaute Heivoll aktuell med ny diktsamling 00:42
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 03 0,54 kr
Dyrest kl. 18 0,63 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,3 kr 25 min.
  • Dusje 2,6 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,3 kr En vask
  • Varmeovn 0,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Aug 2022 – aug 2023
    + 9 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2023
    + 5,5 %