Hopp til innhold

Enorm oppmerksomhet rundt restauranten «Under»

Nå har de første gjestene inntatt Europas første undersjøiske restaurant, «Under». Restauranten har blitt en verdenssensasjon og er fullbooket ut sommeren.

"Under" restaurant på Båly i Lindesnes

7500 personer har allerede bestilt bord for spise på «Under», som bare har plass til 40 gjester.

– Det er vanvittig gøy når BCC, CNN, Deutsche Welle og The Wall Street Journal ringer. Det er en spesiell setting, forteller markedsansvarlig i «Under» Bernt Dag Ravnevand.

Siden åpningen av restauranten på onsdag, har nærmere 800 redaksjoner skrevet om restauranten i Lindesnes.

Nå står tusenvis av gjester fra hele verden i kø for å spise norsk sjømat på restauranten som ligger fem og en halv meter under vann.

– Vi er overveldet, det er utrolig vanskelig å late som om vi var forberedt på dette, men vi håpet litt at det kunne skje, sier Ravnevand.

Restauranten er i dag definert som verdens største undervannsrestaurant, og er blant tre i verden. De andre to ligger på Maldivene og i Dubai.

Bernt Dag Ravnevand

Markedsansvarlig i Under Bernt Dag Ravnevand forteller de er overveldet av responsen.

Foto: Privat

I kø for norsk sjømat

Det er brødrene Gaute og Stig Ubostad fra Lyngdal som står bak prosjektet.

– Tanken var å lage en restaurant med harmoni mellom arkitektur, natur og liv i havet, sier Gaute Ubostad.

Under Lindesnes

Onsdag åpnet Europas første undersjøiske restaurant i Lindesnes. Restauranten kostet 50 millioner kroner. Ordføreren tror det nye spisestedet vil sette Lindesnes på kartet.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
Den udersjøiske restauranten "Under" i Lindesnes åpnes.

En del av konseptet er at sjefkokken Nicolai Ellitsgaard har kort vei til råvarene når maten skal tilberedes.

Men eksklusivitet koster. Prisen ligger på 2200 kroner og oppover for én person. Det inkluderer et 18-retters måltid med mange av ingrediensene som finnes like utenfor vinduet under vannflaten.

– Håpet er selvsagt Michelin-stjerner, men det viktigste er at vi får vist både nordmenn og verden hva som lever i havet her.

Under Lindesnes

Onsdag kveld vil rundt 100 gjester være til stede i «Under».

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Tror ikke den blir for eksklusiv

Visit Norway-direktør Bente Bratland Holm har aldri før opplevd så stor interesse for en attraksjon i regionen. Hun håper folk kjenner sin besøkelsestid, og er ikke bekymret for at undervannsrestauranten blir for eksklusiv for vanlige folk.

– Dette er først og fremst en gavepakke til regionen. Norge er nok ikke for hvermannsen, men det handler om at folk er villige til å reise langt for gode opplevelser. Folk reiser til Svalbard og bor i tretopphytter. Gode opplevelser vil de betale for.

Fyrtårn i sine pakker viktig del av den nasjonale satsingen av Sørlandet, flere håper på at «Under» kan bli en såkalt fyrtårn i regionen.

– Det handler om før og etter «Under». Dette vil gi ringvirkninger for hele lokalsamfunnet og næringslivet på hele Lindesnes, sier en fornøyd ordfører Janne Fardal i Lindesnes.

Under Lindesnes

​​​​​​​«Under» er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta med en prislapp på 70 millioner kroner. Nå står lokalbefolkningen klar til å ta imot verden. 

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Hvem er NRKs nye ekspert? 00:45
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 03 1,36 kr
Dyrest kl. 08 1,96 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 5,6 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,7 kr En vask
  • Varmeovn 1,4 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Feb 2023 – feb 2024
    + 6,3 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 5 %