NRK Meny
Normal

I fakkeltog for politiet

Rundt 600 personer gikk i går i fakkeltog for å beholde politistasjonen i Risør.

Fakkeltog

Folk tett i tett viste at forslaget om ny politistruktur ikke ikke ønskes velkommen i Risør.

Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK

Ei prosjektgruppe i Agder politi­distrikt foreslår å legge politistasjonene i Aust-Agder til Arendal, Grimstad og Tvedestrand.

Forslaget vekker sterke reaksjoner. Folk i Risør mener dette blir altfor langt borte for dem som bor lengst øst i fylket.

– Det ene etter det andre forsvinner. Alt skal til Tvedestrand - slik høres det ut for meg, sa Kate Alfredsen, som var en av de omlag 600 personene som møtte med fakler utenfor Risørhuset søndag kveld.

Håper politimesteren lytter

Støttegrupper på Facebook og fakkeltoget viser tydelig at politistasjon i Tvedestrand blir for kloss opptil Arendal, og alfor langt fra Risør. Det understrekte også tillitsvalgt for politiet øst i Agder, Frode Stenersen, i sin appell.

– Jeg tror at dersom vi fem kommunene øst i Agder kan bli enige om en felles poltistasjon sentralt plassert i regionen, så vil politimesteren høre på oss. Men den skal ikke ligge i Tvedestrand, sa Stenersen.

I forslaget fra prosjektgruppa i Agder blir totalt 16 av 27 politistasjoner eller lensmannskontorer kuttet. Omstruktureringen er ment å redusere politiets økte kostnader med 90 millioner kroner de neste ti årene.

LES MER: Ny struktur for politiet

Fakkeltog

Risørfolk viser sitt engasjement for å beholde politistasjonen med støttegrupper på Facebook og fakkeltog blant annet.

Foto: Kari Jeppesøl Arntzen / NRK