NRK Meny
Normal

57 millioner for hallbrann

Erstatningskravet etter brannene i Vennesla i år blir på over 60 millioner kroner.

Brann Øvrebøhallen

Øvrebøhallen i Vennesla ble totalskadet i brannen 12. august i år. Brannen var påsatt.

Foto: Odd Rømteland / NRK

En 20 år gammel mann er siktet for forsøk på mordbrann og for fem andre branner i Vennesla.

Brant til grunne

Etterforskningsleder ved Iveland og Vennesla lensmannskontor, John Thomas Homme, sier brannen i Øvrebøhallen utgjør det største erstatningsbeløpet.

- Den store saken er jo brannen i Øvrebø, der hallen brant ned. Kravet fra selskapet isolert på den saken er i dag på 57 millioner, sier Homme til NRK.

Det var 12. august i år at Øvrebøhallen i Vennesla brant ned. En 20-åring er siktet for denne og fem andre branner i området. Erstatningskravene er per nå på over 60 millioner kroner, og det endelige kravet er ennå ikke avgjort.

Avfeier kritikk

Det har vært reist kritikk fordi mannen, som også tidligere er siktet for å ha startet branner, ikke ble tatt godt nok hånd om av helsevesenet.

Fylkeslege Kristian Hagestad i Vest-Agder, mener ikke helsevesenet bør kritiseres i saken.

- Det ble etter vår vurdering gjort en seriøs undersøkelse. Den viste ikke at det var grunn for noen tvangsmessige tiltak i form av tvangsinnlegging av pasienten, sier Hagestad.

Mannen som er siktet for forsøk på mordbrann er ennå i varetekt på grunn av fare for gjentagelse. 20-åringen utredes for å se om han er strafferettslig tilregnelig.