51-åring siktet for voldtekter av jente på ferge

En 51 år gammel dansk mann er siktet for to voldtekter av ei ti år gammel jente. Begge voldtektene skal ha skjedd på fergereiser, en av dem til Norge.

Retten i Hjørring

En 51 år gammel mann sitter i forhør i retten i Hjørring i Danmark. Han er siktet for to tilfeller av voldtekt mot en ti år gammel jente.

Foto: NRK

Mandag kveld ble en 51 år gammel mann anholdt og siktet for to voldtekter av ei jente som nå er ti år gammel. I dag skriver danske medier om saken.

Onsdag ettermiddag ble mannen varetektsfengslet.

Voldtatt på ferge

Ifølge TV2 Nord skal begge voldtektene ha funnet sted på fergereiser. Den første voldtekten skal ha skjedd på en fergereise til Norge da jenta var seks og et halvt år gammel. Den andre voldtekten skal ha skjedd på en fergereise til Sverige.

Karina Skou

Karina Skou møtte som aktor i dagens fengslingsmøte.

Foto: Privat

Voldtektene skal ha skjedd i perioden september 2011 – august 2014.

Mannen er fra Vendsyssel, skriver avisen Nordjyske.

Påtalejurist Karina Skou ved Nordjyllands Politi opplyser at både mannen og jente er danske, og at de kjenner hverandre fra før. Mannen skal ikke være i slekt med jenta.

Holder opplysninger tilbake

Onsdag ble den siktede 51-åringen fremstilt for varetektsfengsling, eller grunnlovsforhør som det heter i Danmark, ved retten i Hjørring.

Det skjedde for lukkede dører av hensyn til den videre etterforskningen og av hensyn til jenta. Dermed er det også få opplysninger som har kommet ut.

– Det er av hensyn til etterforskningen, og fordi saken gikk for lukkede dører. Jeg kan heller ikke opplyse noe mer nøyaktig om hvilke fergeforbindelser dette skal ha skjedd på, sier Skou til NRK.no.

Det er fergeforbindelse til Danmark fra Oslo, Larvik, Langesund, Kristiansand, Stavanger og Bergen.

Nektet i retten

Retten mener mistankene mot mannen er berettiget, og valgte derfor å varetektsfengsle han i fire uker. Mannen har ifølge danske medier påklaget fengslingen til Landsretten.

Mannen har så langt sagt at det ikke er noe hold i anklagen, og han nekter all skyld.

Dersom han blir dømt, risikerer han opp til 12 års fengsel.