NRK Meny
Normal

– Går ikke an å være fornøyd med et forskrekkelig resultat

Til tross for et underskudd på 50 millioner kroner i 2013 har Veidekke Agder håp om å tjene penger igjen.

Veidekke

Veidekke Agder går med stort underskudd for tredje året på rad.

Foto: Paulsen Ole R. / Veidekke ASA

– Det er klart at det å snu en virksomhet fra 50 millioner i underskudd ikke er gjort over natta. Men i forhold til de prognosene som er lagt så går det bra, sier administrerende direktør i Veidekke Agder, Are Westbye.

For tredje året på rad har entreprenørbedriften gått med stort underskudd.

Mange tiltak er gjort for å snu den negative utviklingen. Blant annet måtte de gi slipp på 57 ansatte i fjor.

– For oss var det viktig å endre litt på hvordan vi arbeider, og vi har sentralisert deler av vår virksomhet på en måte som vi mener gjør oss i bedre stand til å takle de kommende utfordringene, sier Westbye.

Tøft marked

– Jeg tror ikke at Veidekke Agder vil kunne klare å snu et minus 50 til pluss 50 på ett år, sier Petter Blomquist i entreprenørforeningen bygg og anlegg.

Han mener markedet er spesielt tøft for entreprenørbedriftene på Sørlandet. Mye på grunn av færre byggeoppdrag fra det offentlige.

– Vi må kunne si at Agder opplever nok en tøffere tid nå enn de gjør ellers i landet. Det har ikke kommet så mange kontrakter og så mye byggeprosjekter, sier Blomquist.

– Kommet på rett vei

Han mener likevel at Veidekke Agder nå er kommet på rett vei.

Også administrerende direktør Are Westbye i Veidekke Agder er forsiktig optimist.

– Vi har forventninger fra våre eiere om at vi skal tjene penger, og derfor måtte vi gjennomføre dramatiske tiltak med en omstrukturering av hele virksomheten for å være mer rigget for å tjene penger i tida fremover, forteller Westbye.