NRK Meny
Normal

5-åringen døde av skadene

Femåring som ble kritisk skadd i ei trafikkulykke i Flekkefjord lørdag, døde søndag kveld av skadene.

Frontkollisjon i Flekkefjord

En familie fra Bergen og en familie fra Mandal kolliderte lørdag på E39 ved Flekkefjord.

Foto: Thime, Erik, Erik Thime / Scanpix

Femåringen fra Mandal, som ble skadd i en frontkollisjon på E39 ved Flekkefjord lørdag ettermiddag, døde søndag kveld av skadene.

Det skriver Haukeland universitetssjukehus i ei pressemelding.

En varebil og ei stasjonsvogn frontkolliderte i forbindelse med ei forbikjøring rundt klokka 12.00 lørdag.

LES: Ulykkeshelg i trafikken

Hele familien til sykehus

Et ektepar fra Bergen omkom i ulykka. Deres 12 år gamle datter som ligger på Sørlandet sykehus i Kristiansand er nå våken og stabil, ifølge sykehuset.

Hele familien til femåringen fra Mandal ble også skadd i ulykka. Ei sju år gammel jente og ei 35 år gammel kvinne er fortsatt innlagt på Haukeland universitetssjukehus i Bergen. I tillegg ble en 33 år gammel mann fra Mandal sendt til Flekkefjord sykehus etter ulykka.

Etterforsker ulykka

Politiet er i full gang med etterforskinga etter den tragiske ulykka. Arbeidet er ei stor påkjenning, sier Siv Tveit ved Flekkefjord politistasjon.

– Det er ei tragisk ulykke og det er en stor påkjenning både for politi-, brann- og ambulanse-personell. Spesielt er det tragisk for de pårørende og våre tanker går til dem, sier Tveit.

Politiet har så langt kommet fram til at ulykka skjedde da en av bilene foretok ei forbikjøring i et krabbefelt. Forbikjøringa fortsatte etter krabbefeltet, og bilen som prøvde å kjøre forbi mistet kontrollen og kom over i motsatt kjørefelt.

– Vi venter på rapportene etter de tekniske undersøkelsene av bilene og åstedet. Vi prøver å få ei oversikt og har gjort flere avhør. Vi vil også se om det er nødvendig å gjøre flere vitneavhør, sier Tveit.