44-åring anker ikke drapsdom

Det sier kvinnens forsvarer, advokat Svein Kjetil Stallemo. Kvinnen ble i Aust-Agder tingrett dømt til ti års fengsel for drapet på sin stefar på Fevik i fjor.

Forsvarer Svein Kjetil Stallemo

44-åringens forsvarer, advokat Svein Kjetil Stallemo, sier hans klient ikke kommer til å anke dommen fra tingretten. Likevel kan Riksadvokaten komme til å anke dommen på ti år, som er ett år mindre enn det påtalemyndigheten la ned påstand om.

Foto: Rebecca Trondsen

Svein Kjetil Stallemo

44-åringens forsvarer, advokat Svein Kjetil Stallemo.

Foto: Leif Dalen / NRK

I rettssaken i Aust-Agder tingrett la aktor ned påstand om 11 års fengsel. Kvinnes forsvarer mente 44-åringen burde dømmes til åtte års fengsel, noe som er minstestraffen for forsettlig drap.

– Har akseptert dommen

Dommen mot kvinnen falt for tre uker siden. Nå er det klart at kvinnen ikke anker dommen på ti år.

– Selv om straffen i tingretten var lavere enn det påtalemyndigheten la ned påstand om, synes klienten min fremdeles straffen er streng. Likevel har hun nå akseptert dommen som tingretten har kommet frem til, sier kvinnens forsvarer, advokat Svein Kjetil Stallemo til NRK.

Hevdet seksuelle overgrep var motivet

Drapet skjedde på Fevik i Grimstad i oktober i fjor. Kvinnen innrømmet drapet i retten, og hevdet at seksuelle overgrep var bakgrunnen for handlingen.

Les også:

Selv om 44-åringen og hennes forsvarer har bestemt at de ikke anker dommen, kan det likevel hende at Riksadvokaten, på vegne av påtalemyndigheten, kan komme til å anke.

Liten tro på anke fra Riksadvokaten

– Dersom Riksadvokaten, som tross alt ikke fikk medhold i påstanden sin i tingretten, velger å anke dommen på ti år vil min klient også legge inn en anke, slik at lagmannsretten står fritt i spørsmålet dersom saken kommer så langt, sier han.

– Min klient håper selvsagt at Riksadvokaten godtar dommen fra tingretten og at saken da blir avsluttet, sier forsvareren.

Stallemo sier han har liten tro på at Riksadvokaten kommer til å anke.

– Hvis jeg skal si min mening så tror jeg ikke Riksadvokaten kommer til å anke, men dette er en avgjørelse Riksadvokaten alene skal ta, så vi får vente på den avgjørelsen, sier han.

Åsted drap

Den 44 år gamle kvinnen ble i Aust-Agder tingrett dømt til ti års fengsel for drapet på sin stefar på Fevik.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Over halve klassen i karantene - nå kan det bli annerledes

Anita Thorsen og Knut Eckhoff, Norgesplaster

Norgesplaster blir i Vennesla - opp mot 60 beheld jobben