40.000 har besøkt denne badeparken i sommer

For tre år siden fikk Tvedestrand frivilligsentral støtte til å åpne et gratis aktivitetstilbud for barn. Nå er det innom 40.000 badegjester i byens badepark i løpet av en sommer.

For tre år siden fikk Tvedestrand frivilligsentral støtte til å åpne et gratis aktivitetstilbud for barn. Nå er det innom 40 tusen badegjester i byens badepark i løpet av en sommer.

André Dukene

André Dukene besøker Tjenna Badepark ofte.

Foto: Leif Dalen / NRK

– Jeg har vært her kanskje 10 til 20 ganger i sommer, sier André Dukene. Han er en av mange som vet å benytte seg tilbudet i Tvedestrand i sommer.

De to siste månedene har det vært cirka 40.000 mennesker innom Tjenna badepark som er et samarbeid mellom Frivilligsentralen og Tvedestrand kommune og finansiert av Gjensidigestiftelsen.

– Flere kommuner burde lære av dette

Lars Lundamo

Lars Lundamo synes tilbudet i Tvedestrand er bra og mener flere kommuner burde lære av det.

Foto: Leif Dalen / NRK

Gjestene kommer fra hele landet.

– Det er helt fantastisk her. Det må være den beste parken for barn vi har vært på i sommer, og vi har vært gjennom hele landet, sier Lars Lundamo som har tatt med familien fra Tromsø på norgesferie i år.

Han mener tilbudet gjør Tvedestrand til en attraktiv by å reise til for barnefamilier.

– Dette er noe flere kommuner burde lære av. Det er helt fantastisk at de har laget et gratis aktivitetstilbud til alle.

Tjenna Badepark

FULL FART: Cirka 40.000 har besøkt Tjenna Badepark i Tvedestrand i sommer.

Foto: Leif Dalen / NRK

Overrasket over antall besøkende

Lars Mollekleiv

Daglig leder Lars Mollekleiv er glad for at parken i Tvedestrand er godt besøkt.

Foto: Leif Dalen / NRK

Den flytende badeparken i sørlandsbyen er Nord-Europas største i sitt slag. Riggen er fylt med mange forskjellige våte elementer som barn og voksne kan leke seg i.

– Det er moro å se at barn applauderer mor eller far når de klarer å komme over et av hindrene, sier daglig leder Lars Mollekleiv i Tvedestrand frivilligsentral.

Da Mollekleiv for tre år siden søkte om støtte av Gjensidigestiftelsen, var det for å få de unge bort fra dataskjermer og nettbrett. Nå er han overveldet over resultatet.

– Da jeg søkte støtte visste jeg at badeleker og vann er populært, men jeg hadde ikke tatt høyde for at det skulle bli så populært, sier han til NRK.