NRK Meny
Normal

4.5 mill. til bevegelseshemmede

Skal lette tilgjengelighet til kollektivtransport i Vest-Agder.

Illustrasjonsbilde rullestol

Samferdselsministeren vil gjøre kollektivtransport mer tilgjengelig for bevegelseshemmede.

Foto: Bø, Gro / SCANPIX

Samferdselsdepartementet har besluttet å bevilge 4.5 millioner kroner til å bedre bevegelseshemmedes tilgang til kollektivtransport i Vest-Agder.

Den statlige tilskuddsordningen fordeler i år totalt 52.1 millioner kroner, hvorav drøyt 4.5 millioner vil gå til tiltak i Vest-Agder.

Det melder Vest-Agder fylkeskommune på sine hjemmesider.

Midlene skal i første rekke gå til tilgjengelighetsprosjekter i Kristiansand og Mandal.

3 millioner kroner vil gå til tiltak for en mer helhetlig tilrettelegging på Metrorute M3 i østre bydel på Søm i Kristiansand. 

De øvrige midlene – vel 1,5 millioner kroner er til infrastruktur og holdeplassprosjekter i regi av Mandal kommune og Vest-Agder fylkeskommune. I Mandal omfatter det blant annet utbedring av seks TAXUS-holdeplasser.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

Foto: Jørgen Gangstøe / NRK

Attraktiv for alle

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete håper å kunne gjøre kollektivtransporten mer at attraktiv for alle.

- Jeg er viss om at alle disse enkelttiltakene som nå har fått tilskudd vil gjøre det lettere for alle å bruke kollektivtransport, enten du har med deg barnevogn, eller sitter i rullestol . Tiltak som gjør kollektivtransporten lettere tilgjengelig, gjør det mer attraktivt for oss alle å reise kollektivt, sier Navarsete til vaf.no.

Leder for rådet for funksjonshemmede i Kristiansand, Astrid Marianne Staalesen, er meget glad for midlene, men sier det fortsatt er langt å gå.

- Dette er vi veldig glad for. Dette er i hvertfall en start på å kunne integrere bevegelseshemmede i kollektivtransporten, sier Staalesen til NRK.