NRK Meny
Normal

32.000 fløy fra Kjevik til Gdansk

På et år har Wizz Air tatt 32.000 passasjerer fra Kristiansand til Gdansk i Polen. Flyselskapet er godt fornøyd med resultatet og utelukker ikke flere avganger.

Wizz Air

Kommunikasjonssjef Gabor Vasarhelyi i Wizz Air vil ikke røpe noen planer om flere eller andre ruter fra Kjevik, men sier at det vurderes.

Foto: Sander Heggheim/NRK

– Vi var nysgjerrige på om Kjevik ville klare å håndtere vår praksis på å både lande og lette på 25 minutter, sier kommunikasjonsmedarbeider i Wizz Air Daniel de Carvalho.

Wizz Air hadde i mai 2013 sin første avgang til Gdansk i Polen fra Kjevik.

Forventninger

– Tallet på 32.000 passasjerer lever opp til forventningene våre for denne ruten og vi er fornøyd, sier kommunikasjonssjef i Wizz Air Gabor Vasarhelyi.

Han håper flere i år vil ta turen til Gdansk, byen han omtaler som den polske utgaven av Beverly Hills.

I Norge har selskapet ruter fra Kristiansand, Sandefjord, Stavanger, Bergen, Trondheim og Haugesund.

Nye ruter

Kommunikasjonssjefen vil ikke røpe planer om flere eller andre ruter fra Kjevik, men sier at det vurderes.

– Ettersom Kjevik klarer vår flypraksis så bra er det mulighet for en utvidelse av avganger, noe vi vil vurdere med tiden, sier Vasarhelyi.

Kan det bli mulig å fly lenger enn til Polen på potensielle nye ruter?

Nei, det blir ikke lenger ruter. Det er på grunn av flytypen vi bruker, Airbus A230, som ikke flyr lenger enn 4–5 timers turer.

Kjevik fornøyd

– Jeg synes det er en fantastisk utvikling. Først var det mye polske arbeidere med familie som brukte ruten, men nå har også sørlendinger i større og større grad tatt turen til Polen, sier Thomas Langeland, lufthavnsjef på Kjevik.

Han er stolt av rosen Kjevik lufthavn får av Wizz Air for måten de klarer å snu flyene deres på 25 minutter.

– Vi holder løpende kontakt med Wizz Air om nye ruter. Flyselksapet ekspanderer i Europa og andre steder i Norge, det vil vi være med på, sier Langeland.

Langeland er trygg på at flyselskapet vil ha en trygg fremtid i Krisitiansand.

– Wizz Air har kommet for å bli på Kjevik.