NRK Meny
Normal

3000 fotballspillere

Torsdag morgen starter/startet Lyngdal cup for 31. gang. Det er Norges største fotballturnering for jenter og gutter i alderen 10–14 år.

Johan Ekeland

Johan Ekeland gleder seg over rekorddeltakelse.

Foto: Lindahl, Ane / Ane Lindahl/NRK

Klokka 8 torsdag morgen startet Lyngdal cup for 31. gang. Det er Norges største fotballturnering for jenter og gutter i alderen 10–14 år. Og i år setter cupen ny deltakerrekord.

Over 220 lag

I dag braker det løs på stadion i Lyngdal, og aldri før har så mange deltatt, forteller turneringsansvarlig, Johan Ekeland.

– Årets påmelding er rekordstor Vi er over 220 lag. Vi har vært oppe i bortimot det samme før, men i år blir det rekord, sier Ekeland.

Tryggheten viktig

Kafe lynfgdal stadion

Kafe på Lyngdal stadion med full utsikt til det som foregår på banen.

Foto: Ane Lindahl / NRK

3000 gutter og jenter fra Sør-Norge skal delta på cupen. Og Ekeland tror tryggheten er grunnen til den store påmeldingen.

I tillegg til de unge fotballspillerne er mange foresatte som kommer. Cupen forventer opptil åtte tusen mennesker. Og når Lyngdals befolkning dobles, betyr det mye penger i kassa for handelsnæringen.

Mange tjener på fotballen

Kafe Lyngdal Stadion

Nytt kafebygg på Lyngdal stadion

Foto: Lindahl, Ane / Ane Lindahl/NRK

Daglig leder i Lyngdal markedsforening, Thor-Ove Aas sier at det er byens kiosker, matbutikker og bensinstasjoner er de som tjener mest på besøket.

Det skal spilles 600 kamper i løpet av fire dager. Men det er mye annet som også står på programmet Gratis kino, diskotek, konserter og keeperskole med starts keepertrener Erik Ruthford Pedersen.