240 arbeidsplasser i fare

Bildelfabrikken i Farsund er i akutt pengekrise og på randen av konkurs.

casting technologies

Bildelfabrikken har 240 ansatte. I november ble 45 permittert.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Ledelsen på bildelfabrikken Casting Technologies i Farsund bekrefter at de ikke lenger kan betale for seg, skriver Farsunds Avis.

Andreas Albrektsen

Andreas Albrektsen frykter for fabrikkens framtid.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Tillitsvalgt for de 240 ansatte, Andreas Albrektsen, sier stupet kommer nærmere og nærmere.

- Situasjonen vi er inne i nå er meget alvorlig for den videre drift av bedriften. Vi jobber med mulige løsninger, men det nærmer seg veldig at likviditetsproblemene skal få alvorlige konsekvenser for arbeidplassene våre, sier Albrektsen.

- Jeg frykter bedriften skal gå konkurs. Hvilke konsekvenser det vil få vet ingen, men jeg frykter alle skal miste jobben, sier han.

I november ble 45 ansatte permittert.

Ordretørke og pengemangel

Bildelfabrikken i Farsund er hardt rammet av den globale krisen i bilindustrien. Markedet har falt med 30-50 prosent. Det rammer oss hardt, sier fabrikksjef Roger Cockroft til NRK.

- Våre ordrebøker er sterkt påvirket av det dårlige markedet. Helt enkelt så er vi i ferd med å gå tom for penger, sier Cockroft.

Han informerte i går sine ansatte om at bedriftens fremtid er i akutt fare, og at viktige møter neste uke vil være avgjørende.

Håper på tysk nødhjelp

Roger Cockroft

Roger Cockroft ber om tysk hjelp.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Cockroft har ikke gitt opp håpet helt, til tross for at selskapet per i dag er insolvent.

- Jeg skal ha møter med bilprodusentene BMW og Porsche - som er blant våre hovedkunder. Jeg har et lite håp om at de kan være villige til å hjelpe oss gjennom likviditetskrisen, sier Cockroft, som i morgen reiser til Porsche i Tyskland for å skaffe akutt pengehjelp.

- Alvorlig for Farsund

Bedriftsledelsen i Farsund går bredt ut i forsøket på å redde Casting Tecnologies. Ikke minst er det håp om hjelp fra regjeringen etter et møte i Oslo rett før jul.

Ordfører Stein Ytterdahl understreker at situasjonen er arlvorlig for hele Farsund kommune. Han sier kommunen har nær dialog med fabrikkledelsen om mulige løsninger på den økonomiske krisen.

- Vi har dialog rundt eiendomsskatt og andre forhold, men når det gjelder finansieringen av driften av en bedrift så er det først og fremst bedriftens ansvar, sier Ytterdahl.

LES OGSÅ: BER OM REDUSERT EIENDOMSSKATT