NRK Meny
Normal

23-åring tilbake i verdenscupen

Skiskytter Lars Helge Birkeland fra Birkenes er tilbake i verdenscupen. 23-åringen konkurrerer med eliteløperne neste helg.

Lars Helge Birkeland

Sterke prestasjoner i europacupen siste uke åpnet muligheten for konkurranse på høyere nivå. Nå er Lars Helge Birkeland tatt ut til verdenscuprenn.

Foto: Wiklund, Anders / SCANPIX

Lørdag vant Birkeland for første gang et internasjonalt skiskytterrenn da han gikk helt til topps i europacupen (IBU-cupen) for de nest beste skiskytterne.

Det var i tillegg 23-åringen tredje pallplassering i europacupen på ei uke.

Det kvalifiserte for plass blant landets beste i skiskyttertroppen. Nå får han delta blant de beste i verdenscupen i Anterselva i Italia neste helg.

Knallsterk sesong

Birkelands beste resultat fra tidligere var andreplassen på normaldistansen i Forni Avoltri forrige helg. Skiskyttertalentet har hatt meget god framgang denne sesongen.

Han hadde ingen pallplasseringer i internasjonale renn før sesongstart. Denne sesongen har han fire pallplasser i IBU-cupen inkludert lørdagens seier, og han fikk dessuten debutere i verdenscupen før i Östersund i desember.

Erfaringen fra verdenscupen gav mersmak for 23-åringen. Som fersking i verdenscupen opplevde Birke han et helt annet trøkk i konkurransene.

– Den største forskjellen er at nå er det flere tusen tilskuere, mens det i europacupen var nesten ingen. Det er kult å stå på standplass du kjenner nesten lufta vibrerer når tusenvis brøler hver gang noen treffer blink, sa Birkeland etter verdenscupdebuten.